keskiviikko 8. elokuuta 2012

Oliivitofua tuorejuustokastikkeessa

Oliivitofukastikkeesta tuli hyvin pitkälti samanlainen kuin aiemmin bloggaamastani katkarapukastikkeesta. Kastikepohja on osoittautunut niin toimivaksi, että halusin vähän lähteä varioimaan sitä. Aluksi mietin kastiketta lohesta tai tavallisesta tofusta, mutta sitten minulla välähti että oliivitofuhan sopisi tähän varmasti mitä mainioimmin. Löysin tänä kesänä Kampin Ruohonjuuresta tätä ihanaa Taifunin oliivitofua ja paketti kädessä tuumin että tämä ei voi olla muuta kuin hyvää. Aiemmin oliivitofu on päässyt lautaselleni vain grillin kautta, mutta joku välimerellinen resepti on ollut harkinnassa jo jonkun aikaa. Mielestäni toteutuskin meni aika nappiin.


4 annosta

1 valkosipulin kynsi
 ½ tuore chili
200 g oliivitofua
öljyä
3 tomaattia
8 aurinkokuivattua tomaattia
2 dl kermaa
200 g (isompi rasia) aurinkokuivattu tomaattituorejuustoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta
½ sitruunan mehu
1 tlk tomaattipyreetä
tuoretta basilikaa


Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Paista niitä hetki öljyssä paistinpannulla. Kuutioi tofu ja ruskista valkosipulin ja chilin kanssa. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit 3 - 4 osaan ja lisää pannulle. Käyttämistäni tomaateista tuli n. desi suikaleita. Pilko tuoreet tomaatit kuutioiksi ja lisää pannulle. Paista hetki sekoitellen ja lisää kerma ja tuorejuusto. Kuumenna kastiketta kunnes tuorejuusto on täysin sulanut. Lisää tomaattipyree. Puolita sitruuna ja purista sen mehu pannulle. Mausta ruoka suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Anna ruoan hautua hetken aikaa ja lisää viimeisenä basilika. Tarjoa tumman pastan kanssa.

3 kommenttia:

  1. ai, että oliivitofuakin on olemassa! Kuulostaa houkuttelevalta. Täytyypä katsoa, josko sitä voisi tilata.

    VastaaPoista
  2. Jos et saa käsiisi oliivitofua, niin sen korvaaminen onnistuu varmasti tavallisella tofulla, oliiveilla ja yrteillä. Taifunin tofu on maustettu basilikalla, oreganolla, timjamilla, kyntelillä, rakuunalla ja rosmariinilla.

    VastaaPoista
  3. Tätä tuli testattua eilen ja korvasin juuri oliivitofun maustamattomalla tofulla, oliiveilla ja yrteillä. Kastikkeesta tuli kyllä todella hyvää. Elisa

    VastaaPoista