sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kesäkeitto

Ei. Älä lopeta lukemista tähän. Nyt ei ole kyse maidossa lilluneista pakastevihanneksista vaan valkoviinillä maustetusta kermaisesta kasviskeitosta. Ruoka on suositeltava toteuttaa kesäaikaan, jolloin keittoon tulevat vihannekset ovat parhaimmillaan ja tuoreita herneitä on saatavilla. Ohje on suunnilleen sama kuin Voisilmäpelissä ja reseptin juuret johtavat Glorian ruoka ja viini -lehteen. Varaudu ruoanlaittoon kahdella kattilalla: isompaan tulee keitto ja pienemmässä tehdään suurus.


4 annosta

1 vettä + 2 rkl kasvisfondia
6 pientä porkkanaa
20 oikein pientä kesäperunaa
1 pieni kukkakaali
1 l herneitä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa

Laita vesi ja kasvisfondi kattilaan kiehumaan. Pese porkkanat ja perunat. Viipaloi porkkanat ja puolita perunat ja lisää kattilaan. Anna kiehua noin viiden minuutin ajan. Perkaa sillä aikaa herneet ja paloittele kukkakaali. Lisää herneet ja kukkakaali kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia. Valmista sillä välin suurus. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkoviini suuruksen joukkoon ja sekoita. Lisää vielä kerma muutamassa erässä samalla sekoittaen kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää suurus ja yrtit kattilaan. Silppua tuoreet yrtit sekaan ja mausta mustapippurilla, valkopippurilla ja suolalla. Älä arastele suolan kanssa, kesäkeitossa saa olla suolaa. Ohjeen keittoajat pitivät hyvin paikkansa: perunat kypsyivät, mutta kukkakaali jäi napakaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti