lauantai 25. elokuuta 2012

Wasabimajoneesi

Wasabimajoneesien reseptit tuntuvat noudattavan hyvin samaa kaavaa. Desiin majoneesia lisätään 1 - 1½ tl wasabia ja halutessaan sitruunamehua ja jogurttia/maitoa. Sitruuna kuulosti hyvältä, mutta majoneesin keventämistä en katsonut aiheelliseksi. Aloitin kokkauksen lisäämällä desin majoneesia kulhoon ja lisäämällä siihen teelusikallisen wasabia ja noin kolmanneksen sitruunan mehusta. Ensimmäinen maistatus kaverilla ja tuomio oli pelkkää majoneesia. Lisäsin vähän reilummalla kädellä wasabia, ehkä 1 ½ tl. Uusi maistatus ja aika miedosti maistui vieläkin. 1 tl wasabia lisää ja majoneesi alkoi olla ihan ok ja vielä 1 ½ tl lisää ja majoneesi pääsi tarjoiluun. Puristelin wasabin suoraan tuubista, joten mitat ovat suuntaa antavia. Tämän kokemuksen perusteella suosittelisin kuitenkin käyttämään wasabia reilummin kuin ohjeet suosittelevat ja maistelemaan majoneesia sopivan wasabimäärän löytämiseksi.


1 dl majoneesia
3 - 4 tl wasabia
vajaan puolen sitruunan mehu

Sekoita noin puolet wasabista majoneesin joukkoon. Halkaise sitruunasta noin kolmasosan kokoinen pala ja purista sen mehu majoneesiin ja sekoita. Lisää wasabia asteittain ja maistele majoneesia välillä kunnes se on mielestäsi sopivan makuista. Tarjoa esimerkiksi Teatterin salaatin kanssa dippikastikkeena paistetulle tonnikalafileelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti