keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ananassalsa

Ananassalsan resepti on leikattu talteen yläasteiässä Demi -lehdestä. Salsasta on tullut vakkaritarjottavaa vieraille ja aina se on saanut kiitosta osakseen. Alkuperäisessä reseptissä mainitaan korianteri tai persilja, mutta minä olen tehnyt tätä tottumuksesta aina persiljasta. Veikkaan että yli kymmenen vuotta sitten korianteria ei niin yleisesti ollut ruokakaupoissa saatavilla. Tällä kertaa söin salsan Santa Marian Chili & lime-mausteella maustettujen broilerin rintafileiden ja villiriisiseoksen kanssa. Chilinä minulla oli hieman vajaa kokonainen keltainen habanero, josta löytyikin potkua odotettua enemmän.


4 annosta

½ ananas
1 lime
1 chili
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
tuoretta persiljaa

Puolita ananas, kuori se ja poista kova keskusta. Hienonna ananaksen hedelmäliha ja siirrä kulhoon. Raasta limen kuori ja lisää ananaksen joukkoon. Halkaise lime ja purista sen mehu salsaan. Hienonna chili ja lisää kulhoon. Sekoita oliiviöljy, suola ja sokeri salsan joukkoon. Hienonna sekaan lopuksi tuoretta persiljaa ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi paistetun lohen tai broilerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti