tiistai 14. elokuuta 2012

Ravintola Savu

A&S-ravintoloita vaivaa epätasaisuus eri ravintoloiden välillä. Tähän asti kokeilluista Savotta ja Saslik ovat olleet ihan lempparipaikkoja, mutta tällä kertaa taas Savu tuotti vastaavan pettymyksen kuin Saaga. Parantamisen varaa olisi ollut sekä ruoassa että palvelussa.

Saavuttuamme ravintolaan kukaan ohikävelleistä tarjoilijoista ei huomioinut meitä hyvään toviin. Ymmärrän että heillä voi olla kiire, mutta matkalta huikattu pahoittelu viivästyksestä pelastaisi jo paljon. Illat ovat alkaneet viiletä elokuussa ja saimme valita syömmekö terassilla vai sisällä. Terassi ei ole varsinaisesti terassi vaan paksun juhlateltan oloinen katos. Onko ravintolarakennus suojeltu niin, ettei siihen saa rakentaa oikeaa terassia, vaan on tyydyttävä muoviin? Hieman harmitti että merinäköala käytännössä peittyi samean muovin taakse. Pöytään päästyämme tilaukset otettiin ripeästi ja sähköpostivarmistuksesta olimme bonganneet Terva-Miilut eli kuohuviiniä tervalla aperitiiviksi. Samaa juomaa ei ravintolan listalta löytynyt. Tervainen kuohari oli kivoimman makuisia drinkkejä pitkään aikaan.

Alkuruoat saapuivat pöytään kun olin vasta aperitiivin puolivälissä. Sain myös oman annokseni ennen kuin ystävieni annokset tuotiin. Vaniljalla maustettu porkkanakeitto oli ihan hyvää. Vasta näin jälkikäteen huomasin että annoksen broileri oli ollut savustettua. Syödessä mietin että olisin ehkä halunnut kanan mieluummin vaikka vartaassa poikittain keiton päälle. Pehmeä, keitossa uinut kana ei järin suurta makuelämystä tarjonnut. Vedestä ei kysytty mitään ja ensimmäinen pyyntö saada sitä pöytään ei tuottanut tulosta. Olin tilannut ruokani ilman "näkyvää sipulia" eli liemipohjissa ja vastaavissa ok, mutta salaatin piti tulla ilman sipulia. Siinä missä alkuruoka tuli nopeasti pääruokaa saimmekin odotella. Yllättäen sipulia oli annoksessa isoina paloina. Taas näin jälkikäteen mietin, että mistä lähtien Chico's-tyyliset lämpimät vihannekset ovat ylipäätään olleet kauden raikasta salaattia. Kana oli päässyt todella kuivaksi ja ruoan lämpötilan perusteella se ei ainakaan ihan äskettäin ollut käynyt uunissa. Limeä? Ei ainakaan minun annoksessani.

Syömisen aikana lähettyvillä ei ollut tarjoilijaa kenelle sanoa annoksen sipulista ennen kun lautasia tultiin hakemaan pois. Tässä vaiheessa meitä palvelikin jo kolmas tarjoilija, joka oli kaikista ystävällisin ja lupasi selvittää asian keittiössä. Minulle luvattiin hyvittää annoksesta 50 % mikä tuntui ihan reilulta. Todellisuudessa hyvitys oli 30 %, sillä Cityshoppari-kortilla sai 20 %:n alennuksen jota ei huomioitu uutta alennusta laskiessa. Tämänkin huomasin kuinkas muutenkaan kuin jälkikäteen. Jälkiruokasorbetissa ei sinällään ollut vikaa, mutta silti siitä jäi puolet syömättä. Marjat (katso määrä kuvasta) olivat miedohkolla tervasiirapilla maustettuja. Hyvän maun aterian lopuksi sai lopuksi suuhun Savotastakin tutulla Mamsellin makealla viherherukkaviinillä.

Ravintolan on ilmeisesti tarkoitus houkutella turisteja, joilla ei ole aikomustakaan tulla toiste syömään. Ravintolan terassi oli suurimmalta osalta tyhjillään vierailumme aikana ja jostain mystisestä syystä lämpölamput olivat päässä ainoastaan yhdessä nurkassa. Me jouduimme lisäilemään vaatetta päällemme illan mittaan. Jos olet Tervasaaressa vierailulla pistäydy toki nappaamassa alkudrinkki tai jälkkäriviini, mutta skippaa ruokalista suosiolla. Hyvällä tuurilla saat tämän meidän kolmannen tarjoilijamme, jonka iloinen ja puhelias persoona sopi ravintolan tyyliin.

Vaniljalla maustettua kuohkeaa porkkanakeittoa savustettua kananrintaa ja mascarponejuustovaahtoa
Savun paahdettua lime-maissikananrintaa varhaisperunaa, raikasta kauden salaattia ja hunajaglacé
Tervasaaren sorbet ja kauden tuoreita marjoja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti