En ole lähes kymmeneen vuoteen valmistanut ruokaa broilerin jauhelihasta, mutta nyt parhaan ystäväni innoittamana päätin kokeilla sen käyttöä. Ruoaksi valitsin täytetyt paprikat, joissa jauheliha ei ole kovin hallitsevassa roolissa. Sain päähäni, että paprikoiden pitää maistua juustokuminalta ja ensimmäinen löytämäni resepti olikin myös parhaan kuuloinen vastaantulleista. Resepti kulkee nimellä My Favourite Stuffed Green Peppers ja sen on allrecipes-sivustolle tehnyt MY2ANGELS319731. Muokkasin itse reseptiin mm. sen broilerin jauhelihan. Vaihdoin myös paprikat punaisiin ja lisäilin ruokaan enemmän mausteita.
3 annosta
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
suolaa
3 paprikaa
400 g broilerin jauhelihaa
öljyä
2 tlk tomaattipyreetä
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl cayennepippuria
rouhittua mustapippuria
juustoraastetta
Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Halkaise paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä paprikanpuolikkaita viisi minuuttia. Minä tein tämän kahdessa erässä. Nosta paprikanpuolikkaat esimerkiksi reikäkauhalla vuokaan tai pellille. Ruskista broilerin jauheliha öljyssä ja sekoita kypsän riisin joukkoon. Sekoita joukkoon myös tomaattipyree ja mausta juustokuminalla, korianterilla, caynnepippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Jaa seos paprikanpuolikkaiden päälle ja kuorruta paprikat juustoraasteella. Paista 175-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti