8 leipää
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä
7 dl vehnäjauhoja
Lisää kädenlämpöinen vesi kulhoon ja murenna hiiva sen joukkoon. Lisää suola, sokeri ja öljy nesteeseen ja lisää jauhot hiljalleen taikinaan. Alusta taikina sileäksi ja kimmoisaksi. Jaa taikina jauhotetun leivinpaperin päällä kahdeksaan osaan ja pyöritä taikinapalat palloiksi. Minun taikinani oli (puolen desin jauholisäyksen jälkeenkin) lähempänä venyvää tahmaa kuin sileää ja kimmoisaa. Käytin vehnäjauhoja aika reilulla kädellä apuna kun koetin saada tahmasta palloja. Kohota peitettynä 20 minuuttia. Laita leivinpaperia kahdelle pellille ja ripottele niiden päälle jauhoja. Jauhojen ansiosta leivät eivät tartu alustaan ja ne pääsevät nousemaan uunissa ontoiksi. Kauli taikinapallot noin 15 cm halkaisijaltaan oleviksi pyöreiksi levyiksi ja nosta neljä taikinalevyä kummallekin pellille. Kannattaa tosiaan käyttää sitä kaulinta. Minä tein taikinalevyt sormin ja ne näyttivät taikinana ihan hyviltä, mutta uunin jäljiltä sormenjäljet tulivat näkyviin. Nostata liinan alla noin 15 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja paista leipiä pelti kerrallaan noin seitsemän minuuttia. Oma uunini ei mahdollista yli 250 asteen lämpötilaa, joten käytin sitä. Tarjoa leivät esimerkiksi seitan İskender kebabin tai falafelin kanssa. Leivät on näppärä uudelleenlämmittää leivänpaahtimen sämpylätelineessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti