keskiviikko 1. elokuuta 2012

Chilinen lohikastike pastalle

Tämä resepti on jatkokehitelty versio tätini tekemästä pastakastikkeesta. Sain joskus hirveän himon tähän ruokaan ja jouduin soittamaan tädilleni, että mitä aineksia tähän oikein oli käytetty. Kastikepohja ja makea chilikastike ovat tädiltäni ja muut mausteet omista kokeiluistani. Mielestäni kalaliemestä ei tullut yhtä hyvää kastiketta kuin kasvisliemestä. Chiliä sopii olla makean chilikastikkeen lisäksi pieni tujaus jauheena lämpöä antamassa. Vaikka valmiit lohisuikaleet näyttäisivät kaupassa helpolta ratkaisulta tähän ruokaan, niin suosittelen silti kastikkeen valmistamista fileestä. Valmiissa suikaleissa on tunkkaisempi maku ja niissä voi olla huonoja kohtia mukana. Kiinnitä kaupassa huomiota myös kalan pyyntipäivään. Lohi on sen verran rasvainen kala, ettei öljyä paistamiseen välttämättä tarvita.


3 annosta

400 g lohta
150 g crème fraichea
200 g paseerattua tomaattia
1 rkl kasvisfondia
1 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl vahvaa chilijauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Nypi lohesta ruodot ja suikaloi se paloiksi. Ruskista lohipalat kuumalla pannulla lähes kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti, crème fraiche, ja mausteet. Anna kastikkeen hautua viitisen minuuttia ja tarjoa täysjyväpennepastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti