tiistai 21. elokuuta 2012

Granaattiomenacouscous

Tämä on aavistuksen turha postaus, sillä couscousin resepti on Chocochililtä pöllitty. Haluan kuitenkin kirjata hyviä reseptejä talteen myös itseäni varten ja koetankin ajan kanssa saada reseptileikekirjani kaikki reseptit tänne talteen. Ainahan on myös mahdollista että joku blogini lukija ei ole vielä aiemmin ehtinyt tätä reseptiä bongata. Tässä annoksessa yhdistyvät kivasti edellisistä grillailuilloista ylijääneet granaattiomenan siemenet, lohi, avocado ja tuore minttu. Lohen maustoin Somethingin South African Spice Rub-sarjan West Coast Fish-mausteseoksella. Purkin ohje kehottaa käyttämään maustetta leivitykseen, mutta minä käytin sitä sellaisenaan. Elokuun pimenevät illat tuovat lisähaastetta ruokakuvaukseen, jonkinlainen kuvausvalaisin on kyllä harkinnassa. Reseptin luettuani ajattelin että tämä on ihan kivan kuuloinen resepti, ruokaa maistettuani tajusin että tämähän on aivan älyttömän hyvä resepti!


4 annosta

2,5 dl vettä + 1 tl kasvisfondia
2 dl coucousia
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl oliiviöljyä
285 g kikherneitä
tuoretta minttua
tuoretta persiljaa
1 avocado
½ lime
½ granaattiomena

Halkaise granaattiomena poikittaissuunnassa ja kopsuttele siemenet irti suoraan kulhoon esimerkiksi puisella survimella. Täytä kulho vedellä ja sekoittele siemeniä kädellä. Kalvojen rippeet nousevat kellumaan veden pinnalle ja ne on helppo noukkia pois. Valuta siemenet. Kiehauta kasvisliemi ja nosta kattila pois liedeltä. Sekoita mausteet couscousin joukkoon ja lisää kattilaan. Lisää vielä oliiviöljy ja annan couscousin turvota valmiiksi. Nosta kattila kuumalle liedelle ja sekoita joukkoon valutetut ja huuhdellut kikherneet. Silppua couscousin sekaan tuoreet yrtit. Halkaise avocado pituussuunnassa, poista kivi ja kaavi sisus lusikalla talteen. Kuutio avocado ja lisää valmiin couscousin pinnalle. Ripottele couscousin pinnalle vielä granaattiomenan siemeniä. Muuttelin hieman alkuperäisen reseptin ainesmääriä vastaamaan kaappieni sisältöä. Lohen lisäksi söin couscousia töissä eväänä pakkasesta kaivettujen ylijäämäfalafelien kanssa ja sellaisenaan vähän ruokaisampana versiona, mihin sekoitin oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti