lauantai 25. elokuuta 2012

Grillatut nektariinit punaviinissä

Olimme kaverini kanssa bonganneet molemmat saman nektariinireseptin, jonka toteutimme yhteisessä grilli-illassa. Resepti on Sanna Kekäläisen käsialaa Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Vähensimme sokeria alkuperäiseen reseptiin verraten ja jätimme ostetut cashewappelsiinikeksit murentamatta annosten päällä, sillä olimme melkoisen täynnä edellisistä kolmesta ruokalajista. Tästä tuli todella kiva ja raikas päätös aterialle. Nektariineja olisi voinut uskaltautua grillaamaan hetken kauemmin. Viininä käytimme kepeää ja marjaisaa Cave de Lugny Pinot Noiria ja mielestäni se sopi todella hyvin nektariinien kaveriksi.



4 annosta

4 nektariinia
1 rkl sokeria
3 dl kevyttä punaviiniä esim. Pinot Noiria
basilikaa tai rosmariinia
200 g crème fraîchea
2 rkl tomusokeria
1 sitruuna
(keksi- ja macadamiapähkinärouhetta)

Huuhdo nektariinit, puolita ja poista kivet. Grillaa puolikkaita keskilämmöllä muutama minuutti molemmilta puolilta kunnes ne ovat saaneet raidat pintaansa. Lisää viini, sokeri ja basilika kulhoon ja siirrä nektariinit sinne marinoitumaan. Anna maustua vähintään 15 minuutin ajan viileässä. Sekoittele nektariineja välillä marinoitumisen aikana. Lisää crème fraîche kulhoon ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista tomusokeria. Pese sitruuna ja raasta sen crème fraîchen joukkoon. Tarjoa maustuneet nektariinit jälkiruokana sitruunaisen crème fraîchen kanssa ja ripottele halutessasi päälle keksinmuruja ja pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti