sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kebabkastike

Kebabkastikkeissa liikutaan minulle melko vieraalla alueella. Kokemukseni rajoittuvat tokaluokkalaisena tehtyyn Turkin matkaan (jos edes siihen). Tiesin hakevani tomaattista soosia, josta löytyy myös potkua. Erilaisia reseptejä löytyi pilvin pimein ja niistä valitsin ainesosia sen mukaan mitä Lähi-idän maissa mutu-tuntumalta voitaisiin syödä. Paprikaa? Todennäköisesti. Balsamietikkaa? Tuskin. Jos etsit kovin autenttista makuelämystä, niin tämä ei välttämättä sitä ole. Kastike oli mielestäni todella hyvää ja siitä löytyi mukavasti chiliäkin.


4 annosta

1 valkosipulinkynsi
öljyä
½ dl turkkilaista paprikatahnaa
500 g paseerattua tomaattia
1 tlk tomaattipyreetä

Hienonna valkosipulinkynsi ja paista sitä hetki öljyssä pannulla. Lisää muut aineet pannulle ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kunnes sen tilavuus on suunnilleen puoliintunut. Minulla kastikkeen hauduttaminen kesti puolisen tuntia. Tarjoa kuumana esimerkiksi seitan İskender kebabin tai falafelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti