sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ravintolapäivä: KYLMÄÄ PITSAA JA TISSEJÄ

Ravintolapäivän kohde oli tällä kertaa helppo valita, sillä kaverini pisti Balotelli's-nimisen kojun pystyyn jonka tarjonta on seuraavanlainen:"GOURMET-PIZZAA JA EROOTTISIA LEIVOKSIA

Pizzat: 2,5 euroa / slice
Pornahtavat muffinssit: 2,5 euroa / kpl
Limsat: 1 euroa / muki
Ateria, sis. kaikki edelliset: 5 euroa

Pizzat vaihtelevilla täytteillä:
mozzarella
tuore tomaatti
tuore herkkusieni
sipuli
pinaatti
vuohenjuusto
aurinkokuivattutomaatti
rucola
kalamataoliivi
pinaatti
tuore portobello

Lisänä valkosipuliöljyä sekä tuoretta oreganoa

Muffarit:
Suklaatissit (valko- tai tummasuklaakuorrutus)
Porkkanafallokset
Kuningatartussut

Kaikki tuotteet ovat vegaanisia tai lakto-vegetaarisia.

Konseptin taustoista:

Joskus muistelimme lama-aikaa; sitä kuinka 90-luvun alussa joka paikkaan avattiin kiinalaisia ravintoloita ja tissibaareja. Suunnittelimme, että jos joskus taas talouskriisi iskee, avaamme kiinalaisen tissibaarin, jossa myydään eroottisia leivoksia ja pitsaa. Kaisan oli tarkoitus olla tiskillä toplessina ja Laurin piti olla keittiön puolella, mutta tulla sieltä välillä tiskille tekemään helikopteria."

Kaisan pizzapohjaa olen kuullut aiemminkin kehuttavan eikä suotta. Minun slicessani oli täytteenä vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja tuoretta tomaattia. Pizzan päälle sai lisätä halutessaan rucolaa ja yrttejä sekä valkosipuliöljyä. Vuohenjuusto ei kuulu ruokiin jota minun keittiöstäni normaalisti löytyisi, mutta päätin kuitenkin antaa sille tilaisuuden. Täytyy sanoa että tästä tuli ensimmäinen hyvä kokemukseni vuohenjuustosta ruoassa. Rucola ja aurinkokuivattu tomaatti tarjosivat juustolle sen verran vastusta että se ei dominoinut koko makumaailmaa, vaan pikemminkin toi suolaisuutta pizzaan. Vegaanisen suklaatissin koostumus oli mainio. Kostean taikinan seassa kiemurteli suklaisempia kohtia. Näin makeaan tottumattomalle tissi oli kyllä melkoisen överi :) Kävin kojulla aika pian sen avaamisen jälkeen ja ravintola veti hyvin porukkaa puoleensa. Jonottajien puheissa kuului monta kertaa sana vegaaninen. Jospa kysynnän myötä pysyvienkin ravintoloiden kasvisvaihtoehdot lisääntyisivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti