Tämä resepti oli todella nopsa toteuttaa. Minulle ainakin tuli sellainen "siinäkö se oli"-fiilis kun sain linnun uuniin. Olin kai olettanut kokonaisen täytetyn sorsan valmistamista työläämmäksi. Työläs vaihe tulikin eteen syömisen kanssa. Koitin aluksi irrotella lihoja veitsellä ja rintalihat lähtivätkin ihan hyvin. Siivistä ja koivista revin lihan irti sormin. Lopputulos ei ollut kovin kuvauksellinen, mutta sitäkin maistuvampi. Alkuperäisessä ohjeessa hedelmät laitetaan sorsan kanssa samaan aikaan uuniin ja niin minäkin tein. Seuraavalla kerralla voisin pistää ne vasta viimeiseksi vartiksi linnun kanssa uuniin, jotta niiden rakenne säilyisi parempana.
2 annosta
puhdistettu heinäsorsa
5 katajanmarjaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita
2 omenaa
1 dl viinirypäleitä
2 dl kanalientä
1 tl maissijauhoja
½ dl kuohukermaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä
Murskaa katajanmarjat morttelissa. Huuhtele ja kuivaa sorsa. Mausta sorsa suolalla, mustapippurilla ja katajanmarjarouheella. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista sorsa kauttaaltaan. Kuori ja paloittele omenat ja puolita viinirypäleet. Täytä sorsa noin puolella omenanpaloista ja sido linnun taka-aukko kiinni esim. kalalangalla. Minä laitoin pienempiä paloja linnun sisään ja jätin isompia lohkoja vuokaan. Nosta lintu uunivuokaan. Kaada kanaliemi vuokaan ja paista sorsaa 175-asteisessa uunissa 35 minuutin ajan. Lisää vuokaan loput omenapalat ja viinirypäleenpuolikkaat ja paista vielä 15 minuuttia. Ota kypsä lintu pois uunivuoasta ja siivilöi liemi. Säästä hedelmät tarjoiluun. Lisää liemi kattilaan, kuumenna ja suurusta kermaan sekoitetuilla maissijauhoilla. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon vielä mustaherukkahyytelö. Leikkaa sorsan rintalihat irti ja viipaloi liha. Revi sormin liha irti koivista ja siivistä. Tarjoa viipaleet hedelmien kanssa ja kaada kastike ympärille. Lisukkeeksi sorsalle voit keittää esimerkiksi pitkäjyväistä tummaa riisiä. Hyödynnä sorsan ranka keittämällä siitä sorsaliemi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti