sunnuntai 19. elokuuta 2012

Karibianmeren lohivartaat

Lohivartaiden ohje on muokattu Yhteishyvän reseptistä. Purjo ei kuulostanut järin houkuttelevalta grillattavalta joten vaihdoin sen ananakseen. Samalla törmäsin tietoon, että Kolumbus on löytänyt ananaksen Karibian saaristoon kuuluvalta Guadalupen saarelta toisella löytöretkellään vuonna 1493. Ruoka on siis alkuperäistä ohjetta Karibia-henkisempi. Lohi tosin taitaa olla vieras tuttavuus karibialaisessa keittiössä. Minulla osa lohipaloista pääsi vähän murenemaan grillissä, mutta enimmäkseen ne pysyivät kuitenkin hyvin vartaissa. Vastaisuudessa lohta voisi olla enemmän suhteessa ananakseen. Resepti on kuitenkin kirjoitettu sen mukaan miten nyt tein vartaat. Marinadi sopi erinomaisesti sekä kalalle että ananakselle ja sitä olisi riittänyt isommankin annoksen marinointiin. Ruokajuomana nautimme täysin kuivaa Sumarroca Gran Reserva Brut Nature cavaa, joka sai koko pöytäseurueelta kehut.


4 kpl

200 g lohta
½ ananas
tuoretta inkivääriä
1 tl suokaa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl vahvaa chilikastiketta
2 rkl öljyä
1 lime

Paloittele lohi vartaisiin sopiviin paloihin. Minulla paloja tuli 12. Puolita ananas. Kuori ananas veitsellä ja lohko se pystysuunnassa neljään osaan. Poista kova keskiosa ja leikkaa jokainen neljännes pitkittäissuunnassa kolmeen osaan. Siirrä lohi ja ananas kahteen eri kulhoon. Hienonna pala inkivääriä marinadia varten. Laita inkivääri kulhoon ja lisää suola, fariinisokeri, chilikastike ja öljy. Halkaise lime ja purista sen mehu marinadin joukkoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada puolet lohen ja puolet ananaksen sekaan ja sekoita palojen joukkoon. Marinoi tunnin ajan jääkaapissa. Pujottele jokaiseen neljään vartaaseen kolme lohipalaa ja kolme ananaspalaa. Grillaa keskilämmöllä kunnes lohi on sopivan kypsä. Lohi on parhaimmillaan kun se hieman vielä punertaa keskeltä. Tarjoa esimerkiksi salaatin ja kesäperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti