torstai 9. elokuuta 2012

Soijasuikaleita intialaisittain

Jos sinun keittiönkaappiesi sisällöt muistuttavat lainkaan minun kaappieni sisältöä, et välttämättä tarvitse kaupasta mitään tätä ruokaa varten. Ruoka on hieman muokattu kasvisversio Yhteishyvän Intialaisesta broilericurrysta. Pidä mielessä muidenkin reseptien kohdalla, että broilerisuikaleet voi korvata näppärästi soijasuikaleilla (tai päinvastoin). Mielestäni soijasuikaleet ovat parhaimmillaan ruoissa, joissa niitä haudutetaan kastikkeessa ja ne pääsevät imemään kastikkeen makua itseensä. 


4 annosta

8 dl kasvislientä
4 dl soijasuikaleita (kuivana)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
öljyä
pala tuoretta inkivääriä
1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria

Keitä soijasuikaleita 10 minuuttia kasvisliemessä ja valuta kuiviksi. Pilko valkosipulinkynsi ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää pilkotti valkosipuli, garam masala ja kurkuma. Paista valkosipulia ja mausteita hetki ja lisää pilkottu inkivääri joukkoon. Lisää seuraavaksi valutetut soijasuikaleet ja pyörittele niitä pannulla mausteiden kanssa. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla ja sokerilla. Anna kastikkeen kiehua sakeaksi noin 15 minuutin ajan. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista suola ja tarjoa esimerkiksi kookosriisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kokeiltu kookosriisin kanssa. Hieman muutin noita mausteita, mutta ehkä olisin voinut pitäytyä sun versiossa. Kelpasi kuitenkin hyvin kaikille meille ja varsinkin lapselle. Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä parasta tästä on tullut Nomun Indian spicen kanssa, mutta se ei taida enää kuulua edes niiden valikoimiin :( Nyt käytin alkuperäisen ohjeen garam masalaa sen sijaan. Voisi kyllä käydä parempaa mausteseosta jostain etnisestä kaupasta hakemassa tai sitten tehdä sellaista niistä mausteista mitä yksittäisinä on kertynyt kaappeihin. Tuore inkivääri onneksi pelastaa ruoan kun ruoan <3 Hyvä jos Pikku-T:kin oppii sen makuun!

      Poista