sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kotitekoiset ranskalaiset perunat uunissa

Ranskalaisten perunoiden resepti on Chiclingiltä peräisin. Nämä uunissa tehdyt ranskalaiset ovat mausteisempia kuin friteeratut serkkunsa. Uuniruoka myös kestää mielestäni paremmin uudelleenlämmittelyä eväänä töissä kuin friteerattu ruoka. Kyseiset perunat valmistettiin lisukkeeksi pulled chickenille.


4 annosta

800 g suuria kiinteitä perunoita
reilusti oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
rosmariinia
timjamia

Kuori perunat ja suikaloi ne tikuiksi. Laita perunatikut kylmään veteen likoamaan vartiksi ja kuivaa talouspaperilla. Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja kaada reilusti oliiviöljyä leivinpaperille. Lisää perunatikut pellille. Lohko valkosipulinkynnet perunoiden päälle ja kaada vielä lisää öljyä perunoiden päälle. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia. Paista perunoita 150-asteessa noin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja siirrä perunat toiselle pellille jossa on kuiva leivinpaperi. Nosta uunin lämpötila 220-asteeseen ja paista perunoita kunnes ne alkavat saada väriä pintaan. Minulla aikaa meni suunnilleen toiset 20 minuuttia. Rouhi suolaa valmiiden ranskalaisten perunoiden päälle ja tarjoa lisukkeena.

2 kommenttia:

  1. Näistä tuli hyviä! Täytyy kokeilla toistekin.

    VastaaPoista
  2. itsekin tykkäsin, nam! linkitin reseptin heti kollegalle :)

    VastaaPoista