Minä bongasin tämän purkkihernarista tehtävän reseptin
Sillä Sipulin blogista, mutta ohje on alun perin Jere Niemisen Herne rokkaa – herneruokakirjasta. Näyttäisi aika moni muukin bloggaaja tätä kokeilleen. Suurinta päänvaivaa aiheutti se minkä kanssa näitä pihvejä söisin. Pelkkä hernepihvi ja peruna kuulostaa jokseenkin kuivalta, mutta mikähän kastike sopisi hernekeiton lisukkeeksi. Päädyin lopulta tekemään currykastiketta kotlettien kaveriksi. Sekä
Yrttipurkki että
Kädenvääntöä pitivät alkuperäisen ohjeen viittä pihviä per tölkki liian paksuina ja samaa olin itsekin tuumaillut, joten tein yhdestä tölkistä kahdeksan pihviä. Lisäilin myös suolaa ja pippuria korppujauhoihin, mutta suolan olisi voinut jättää väliin. Pihvien maku oli yllättävän hyvä ja mielestäni currykastike sopi pihveille. Kotlettien sinappi oli jääkaapissani entuudestaan ollutta Auran sinappi dijonia.
2 annosta
1 tlk Pirkan lihatonta luomuhernekeittoa
sinappia
korppujauhoja
rouhittua mustapippuria
voita
Tee hernekeittopurkin pohjaan reikä esimerkiksi pestyllä ruuvimeisselillä. Avaa kansi ja puhalla keitto ulos pohjaan tekemäsi reiän kautta. Minä puhalsin keiton leikkuulaudan päällä ylhäältä alaspäin. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää voinokare pannulle. Pursota sinappia leikkuulaudalle ja laita mustapippurilla maustetut korppujauhot asetille. Leikkaa hernekeitto kahdeksaksi pihviksi. Sivele sormin sinappia pihveihin ja kieritä ne kauttaaltaan maustetuissa korppujauhoissa. Nosta pannulle ja paista voissa rapeaksi kummaltakin puolelta. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja
currykastikkeen kanssa.
nämä on kyllä hauska syöminen!
VastaaPoistaJoo, aika epähernekeittomainen oli lopputulos maultaan, mutta hyvällä tavalla :)
PoistaTuota Herne rokkaa -kirjaa olen hymyssä suin lueskellut. Siinä on ihanan innovatiivisia hernereseptejä. Pitäisi taas etsiä se käsiinsä ja kokeilla jotakin. Vaikkapa tätä.
VastaaPoistaMitä kurkkasin, niin ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista näyttäisi ihan mukavasti tuota kirjaa saavan. Nyt olisi sopiva sesonki kokkailla tuoreistakin herneistä :)
PoistaNyt on kotletit testattu currykastikkeen kera. Hyviä tuli. Nuorempi T tosin tykkäsi vain kastikkeesta. Currykastikkeesta tulikin muuten todella hyvää, täytyy testata sitä myös muiden ruokien kanssa. Elisa S.
VastaaPoistaHyvä että aikuiset sentään tykkäsivät :) Mietin että toi on näppärä pahanpäivänvarakin kaapissa, jos joskus ei ehdi kauppaan.
PoistaVihdoin sain itsekin testattua näitä ja tosiaan yllättävänkin epähernekeittomainen maku, täytyy tehdä toistekin!
VastaaPoistaTosin lisukkeeksi tein kurkkuraitaa (myös siis tästä blogista). Olin jo orientoitunut näihin kotletteihin, mutta sitten alkoikin tehdä hirveästi mieli tuota kurkkuraitaa ja ihan hyvinhän ne sopi yhteen :)
Monesti hyviä yhdistelmiä voi löytääkin sillä, että yhdistelee asioita joita ei ihan ekana olisi tullut mieleen laittaa kimppaan :) Tosin myös päinvastaisesta on kokemusta :D
Poista