tiistai 17. heinäkuuta 2012

Paistetut tai grillatut chiliananaslohkot

Nyt ollaan vähän niillä rajoilla onko kyseessä resepti ollenkaan. Mietin silti ettei kaikille välttämättä ole tullut mieleen yhdistää ananasta ja chilikastiketta keskenään. Käytä ananakseen kastiketta josta löytyy tulisuutta, mutta jota saa myös helposti levitettyä kauttaaltaan ananaspalojen päälle. Oikein vahvat kastikkeet joita annostellaan tipoittain, eivät ehkä ole käytännöllisimpiä (eivätkä parhaan makuisia) tässä. Liian miedoista taas ei saa potkua ruokaan ja paksu kastikekerros tuppaa pikemminkin kärvähtämään kuumalla pannulla tai grillillä.

Käytin tähän lisukkeeseen punakorkkista Flying Goosen Sriracha hot chilli-kastiketta, joka on mielestäni sopivan vahvaa ja samalla myös raikkaan makuista. Flying Goosen kastikkeita on mielestäni nimen tai etiketin perusteella hieman vaikea erottaa toisistaan. Extra garlic-kastikkeissa on vaalea korkki ja valkosipulinkuva ja vihreäkorkkiset kastikkeet joissa kuvaa ei ole, ovat punakorkkisia miedompia ja sisältävät myös valkosipulia. Muille makukastikkeille on vielä omat korkinvärinsä. Jos kaipaat tätä tujumpaa kastiketta, niin samasta sarjasta löytyy punakorkkisena myös Sriracha superhot chilli-kastike. Käytä ruokaan toki sitä kastiketta mistä itse eniten pidät, tämä oli vain esimerkkinä omaa suosikkiaan vielä hakeville. Itse en kuitenkaan lisäisi valkosipulia sisältävää kastiketta ananakseen.


1 ananas
pari ruokalusikallista chilikastiketta
suolaa
(öljyä)

Leikkaa ananaksen päädyt pois ja halkaise ananas pystysuunnassa kahtia. Kuori kumpikin puolikas veitsellä. Leikkaa puolikkaat neljään lohkoon, niin että kova sisus jää lohkojen terävään kulmaan. Leikkaa kulmista kova keskiosa pois. Käännä ananaslohkot pitkittäin ja leikkaa neljään osaan. Siirrä ananakset kulhoon ja lisää maun mukaan chilikastiketta ja suolaa. Sekoita mausteet tasaisesti ja anna maustua kymmenisen minuuttia. Paista ananakset öljyssä kuumalla pannulla kunnes ne saavat väriä tai grillaa raidallisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti