torstai 5. heinäkuuta 2012

Tomaattikastike


Tämä kastike sopii pastakastikkeen pohjaksi, kastikkeeksi lasagneen ja siitä saa myös pizzan tomaattikastikkeen hurauttamalla sen sauvasekoittimella sileäksi. Kastike syntyi omien kokeiluideni pohjalta, joihin kokkituttuni antoi panoksensa vinkkaamalla tomaattipyreen ja sokerin lisäämisestä. Jos haluat vahvemman yrtin maun, lisää myös tuoretta oreganoa kastikkeeseen.


 4 annosta

1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja ja puolikkaan tölkin verran vettä
1 tlk tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio tai 1,5 rkl kasvisfondia
1 rkl sokeria
1 tl Santa Maria Pasta Basilico-mausteseosta
ripaus chilijauhetta
rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Pilko valkosipulinkynsi ja paista sitä hetki öljyssä pannulla. Lisää muut aineet basilikaa lukuun ottamatta. Anna hautua kannen alla n. 30 – 45 minuuttia kunnes tomaatit hajoavat täysin kauhalla kokeiltaessa. Lisää silputtu basilika, sekoita kastike tasaiseksi ja soseuta halutessasi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti