tiistai 24. heinäkuuta 2012

Lohimedaljongit

Paistettu lohi on nopea valmistaa kiireisenäkin iltana ja takuulla hyvää ruokaa. Syön monesti lohen muusin ja sienikastikkeen kanssa. Tätä annosta varten pistin perunalohkot kiehumaan yhdelle levylle ja tein toisella sienikastikkeen. Kun perunat olivat kypsiä pistin paistinpannun kuumenemaan samalle levylle missä keitin perunat ja paistoin lohen samalla kun valmistin muusin. Lopuksi vielä kuumensin kantarellikastikkeen samalla levyllä ennen sen kaatamista annoksen päälle. Aikaa kului alle puoli tuntia.


2 annosta

400 g lohta
voita
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta tilliä
(sitruunamehua)

Nypi lohesta ruodot. Myös ruodottomana ostettu lohi kannattaa tarkistaa sormella, sillä monesti ruotoja kuitenkin löytyy. Leikkaa lohi poikittaissuunnassa kahteen osaan. Jos valmistat isomman annoksen, niin leikkaa lohi n. 200 gramman annospaloihin. Vedä veitsellä samansuuntaiset viillot palojen keskelle nahkaan asti. Taita lohipalat niin että nahan taitos jää ylöspäin. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalaa kunnes se on puolikypsä ja saanut rapean pinnan. Käännä lohi toisinpäin ja rouhi päälle vuori- tai merisuolaa ja mustapippuria. Toiselle puolelle riittää käyttäminen pannulla, ettei kala pääse kuivahtamaan. Silppua lopuksi lohen päälle tuoretta tilliä ja purista halutessasi kalalle myös tilkka sitruunamehua.

1 kommentti:

  1. Olen nyt johtanut teitä lukijoita tietämättäni harhaan. Sillä sipulin blogia selaillessani tuli vastaan tieto, että tämän ohjeen tapaan fileestä valmistettu lohi on lohiperhonen eikä -medaljonki. Medaljonki tehdään kokonaisesta kalasta. Kuvia eri tapaan leikatuista lohista ja keskustelua aiheesta voit käydä kurkkaamassa Sillä sipulin blogista: http://sillasipuli.blogspot.fi/2008/04/mausteiset-lohimedaljongit.html

    VastaaPoista