keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Friteeratut ranskalaiset perunat

Olen pari kertaa lainannut vanhempieni friteerauskeitintä ja edellisen kerran jälkeen keitin luovutettiin minulle. Veikkaanpa että nämä pari käyttökertaa ovat olleet laitteen ainoat sitten 90-luvun. Päätin sitten tehdä keittimellä oikein perinteisesti ranskalaisia perunoita ja hyviähän niistä tuli! Yhdistelin paistamislämpötiloja Herkkusuun lautasen ja Pastanajauhannan ohjeista. Kokeilin myös perunoiden valmistusta liottamalla niitä ensin ja ilman liotusta. Liotetuista perunoista tuli rapeampia ja suosittelen omien kokeiluideni pohjalta perunoiden liottamista ennen paistoa. Perunat paistetaan kahteen kertaan ensin kypsyttäen miedommassa lämpötilassa ja sitten rapeuttaen kuumemmassa öljyssä.


4 annosta

4 isoa perunaa
1 l öljyä
suolaa rouhittuna

Viipaloi pestyt perunat tikuiksi ja laita tikut kylmään veteen likoamaan tunniksi. Kuumenna öljy 160-asteiseksi ja laita noin yhden perunan verran perunatikkuja keittosiivilään. Liiallinen perunan määrä jäähdyttää öljyn. Paista ranskalaisia 160 asteessa noin neljän minuutin ajan. Nosta siivilä pois öljystä ja laita perunat talouspaperin päälle odottamaan seuraavaa paistokertaa. Esikypsytä loput perunat samalla tavalla. Kuumenna tämän jälkeen öljy 190 asteeseen ja paista perunoita jälleen pienissä erissä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi. Nosta jälleen siivilä öljystä ja siirrä perunat talouspaperin päälle, niin että ylimääräinen öljy valuu pois. Rouhi suolaa perunoiden päälle ja tarjoa esimerkiksi broilerinuggettien ja chilimajoneesin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti