sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Minttucouscous kalamata-oliiveilla ja cashewpähkinöillä

Idea tähän couscousiin lähti kotona olleesta minttupuskasta, jonka halusin saada käytettyä loppuun. Mielestäni maut osuivat kivasti kohdilleen tässä lisukkeessa. Makumaailma on Marokon suunnalta, mutta resepti omasta päästäni, joten ruoka tuskin on täysin autenttista. Tarjosin couscousin jogurttimarinoidun paistetun tofun kanssa.


3 annosta

80 g cashewpähkinöitä
2,5 dl vettä
ripaus suolaa
2,5 dl couscousia
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1,5 dl kalamata-oliiveja
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
rouhittua mustapippuria

Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla ja siirrä sivuun. Kiehauta vesi ja suola kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää couscous ja anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Tarkista tarvittaessa keitto-ohje couscousin pakkauksesta. Kun kaikki vesi on imeytynyt suurimoihin, lisää oliiviöljy ja sekoita ilmavaksi. Lisää sirtuunamehu, cashewpähkinät, oliivit, minttu ja mustapippuri ja sekoita coucousin joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna samalla sekoittaen. Tarjoa marokkolaisen ruoan lisukkeena. Ripottele halutessasi vielä tuoretta minttua couscoucin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti