sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ryan Thai


Ryan Thai oli minulle uusi tuttavuus. Kävimme syömässä ravintolassa lauantai-iltana noin kymmenen hengen porukalla. Ravintola oli puolityhjä lukuun ottamatta thaimaalaisista koostunutta synttäriporukkaa, joille oli varattu kabinetti ja buffet-ruoka ravintolan perälle. Kabinetti ei vaikuttanut yhtään hassummalta vaihtoehdolta illanviettoihin isommalla porukalla. Palvelu oli yllättävänkin sujuvaa siihen nähden että osa ruokailijoista söi valmiista ryhmämenusta ja osa tilasi omia annoksiaan.

Tilasin alkuun Tom Yam-keiton äyriäisillä. Annos oli kahdella chilinkuvalla varustettu ja harvinaista kyllä annoksen pystyi jopa sanomaan olleen tulinen. Ei nyt missään suun poltteluissa vielä menty, mutta oikein mukavan lämmön sai suuhun annoksen chilistä. Keitossa oli sattumina kuivattua chiliä, joka oli vahvempaa kuin sekaan silputtu tuore punainen chili. Keiton maku oli muuten kivan sitruksisen raikas ja täytteitä oli monipuolisesti ja runsaasti. Pääruoaksi tilasin paistettua kanaa ja tuoretta inkivääriä. Jälleen annos oli oikein toimiva, joskin hieman suolainen kokonaisuus. Ruoalla oli yksi chilinkuva ja se olikin paljon alkukeittoa miedompaa. Muiden annostani maistelleiden tuomio oli, että inkiväärikanassa oli enemmän potkua kuin ryhmämenun kahden chilin annoksissa. Hirveän orjallisesti ei siis kannata niitä chilinkuvia katsella. Annoksen vihanneksiin oli jätetty sopiva suutuntuma ja tuoretta inkivääriä oli reippaasti.

En ole järin suuri makean ystävä, joten skippasin tämän ravintolan jälkiruoat. Muut seurueesta tilasivat friteerattua ananasta ja banaania jäätelön kanssa. Jälkiruoka-annokset olivat todella isoja ja friteerauskuori oli kuulemma rapeampi kuin kiinalaisravintoloiden vastaavissa annoksissa. Kaiken kaikkiaan koko seurue oli tyytyväinen illan ravintolavalintaan. Ruoan kanssa jaoimme pari pulloa Prins Oliver-valkoviiniä. Viiniä myydään Alkossa hanapakkauksissa ja se on osoittautunut suosikkivalkkarikseni kun järjestän juhlia tai illanistujaisia. Laskua kahdelle ruokalajille juomineen kertyi ainoastaan reilut kolmekymppiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti