torstai 12. heinäkuuta 2012

Kurkkuraita

Tämä on hyväksi todettu resepti raitakastikkeelle. Kurkkua on reilunpuoleisesti, sillä tykkään että raidassa on purutuntumaa. Käytin kastikkeeseen turkkilaista jogurttia, mutta voit käyttää jotain ohuempaakin jogurttia jos sinulla sattuu olemaan sellaista kotona. Kierrä kuitenkin rasvattomat jogurttipurkit kaukaa.Tavallisen suolan asemasta raitakastikkeessa käytetään monesti mustaa suolaa. Viimeeksi Vii Voanissa hypistelin suolakidepussia kädessäni, mutta jätin pussin kuitenkin kauppaan. Suolassa pitäisi olla rikistä peräisin oleva kananmunamainen maku sekä aavistus savua. Ehkäpä ensi kerralla rohkaistun ostamaan tätä suolaa kokeiluun.


2 - 4 annosta

2 dl jogurttia
½ kurkku
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
10 lehteä tuoreesta mintusta
ripaus cayennepippuria
½ tl paprikajauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Siirrä jogurtti isompaan astiaan. Pese kurkku ja leikkaa siitä puolet. Halkaise puolikas kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pois. Greippilusikka on erinomainen apuväline siementenpoistossa. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja painele raasteesta ylimääräiset nesteet pois tiheässä siivilässä. Lisää raaste jogurtin joukkoon. Paahda juustokuminansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi. Jauha juustokumina morttelissa. Mikäli et löydä kokonaisia juustokuminansiemeniä, niin käytä valmista jauhetta sen asemasta. Pinoa irtirevityt mintunlehdet päällekkäin ja tee niistä rulla, jonka viipaloit. Lisää jauhettu juustokumina, silputtu minttu ja muut mausteet kastikkeeseen. Tarjoa intialaisen ruoan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti