torstai 26. heinäkuuta 2012

Tonnikalasalaatti

Söin viimeisen annoksen tekemääni ruokaa arki-iltana, enkä millään raaskisi tehdä ruokaa jota ei ikinä syödä tuoreena, vaan ensimmäinen ruokailu olisi työpaikan mikrossa uudelleenlämmitettynä. Tällaiseen hetkeen sopii salaatti mitä mainioimmin. Salaattia ei kannata valmistaa edellisenä iltana valmiiksi, sillä se vettyy ja nahistuu helposti. Salaatin tekeminen aamulla ei loppupeleissä vie kovin paljoa aikaa ja se säilyy suhteellisen freshinä ruokatuntiin saakka. Jos sinulla on tilava jääkaappi töissä, niin voit toki viedä tarveaineet sellaisenaan sinne ja koota salaatin ruokatunnilla. Esteettisistä syistä kasasin kuvan salaattiin jääsalaatin alimmaiseksi ja täytteet päälle, mutta todellisuudessa painavimmat ainekset kannattaa pistää kulhon pohjalle ja helpoiten säilytyksestä kärsivä salaatti pinnalle. Älä erehdy käyttämään salaattitonnikalaa salaatissa. Se on vain myyvä nimi huononolle tonnikalalle, joka ei muuten kävisi kaupaksi.


1 annos

½ jääsalaatti
pala kurkkua
125 g (½ rasiaa) kirsikkatomaatteja
1 tlk tonnikalaa paloina vedessä
1 dl viinirypäleitä (tummia ja/tai vihreitä)
1 dl oliiveja (vihreitä ja/tai kalamata)
2-3 rkl pestokastiketta
1 rkl auringonkukansiemeniä

Laita pieni kattila tai pannu kuumenemaan ja lisää auringonkukansiemenet kattilaan. Huuhdo kasvikset. Laita kulhon pohjalle kokonaiset kirsikkatomaatit. Paloittele kurkku n. 12 palaan ja lisää kulhoon. Lisää viinirypäleet ja valutetut oliivit salaattiin. Valuta tonnikala ja riko sen rakennetta haarukalla ja levitä tasaisesti kulhoon. Lisää pestokastiketta lusikasta valuttaen kauttaaltaan salaatin päälle. Tässä vaiheessa auringonkukansiemenet alkavat olla paahtuneet, ja olet ehkä jo vähän sekoitellut niitä kattilassa tasaisen paahtopinnan saamiseksi. Lisää siemenet salaatin päälle ja revi lopuksi jääsalaatti päällimmäiseksi kulhoon. Salaatti säilyy rapeampana revittynä kuin leikattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti