lauantai 7. heinäkuuta 2012

Pizzapohja


Leipominen ei ole vahvin lajini. Pizzapohjat kuitenkin onnistuvat minulta yllättävä hyvin. En yleensä juuri mittaile aineksia, mutta tätä kirjoitusta varten koetin pitää mitat käden ulottuvilla. Normaalisti teen pizzapohjan suunnilleen niin, että sekoitan pussin kuivahiivaa ja reiluhkosti suolaa arvilta neljään desiin vehnäjauhoja. Lisään kolme desiä vähän kättä lämpimämpää vettä ja kunnon lorauksen oliiviöljyä ja sekoitan ruokalusikalla tasaiseksi. Lisään vehnäjauhoja ja vaivaan taikinaa kunnes se ei enää tartu käsiin. Tässä sama auki purettuna mittojen kanssa:

1 pellillinen tai 4 ruokalautasen kokoista pizzaa

9½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl lämmintä vettä

Mittaa neljä desilitraa vehnäjauhoja kulhoon. Sekoita suola ja hiiva jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita ruokalusikalla tasaiseksi. Lisää myös öljy ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää hiljalleen vielä noin kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa taikinaa kunnes se ei enää takerru käsiin kiinni. Peitä kulho liinalla (minulla ei ole erillisiä nostatusliinoja, vaan käytän puhdasta keittiöpyyhettä) ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Taikinan pitäisi kohota kolmessa vartissa. Vaivaa vielä hetki taikinaa nostatuksen jälkeen ja kauli pellille tai jaa neljään osaan ja kauli pyöreiksi. Täytä pizza ja paista se valintasi mukaan uunissa tai grillissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti