maanantai 9. heinäkuuta 2012

Currykastike

Etsin jotakin uutta jujua currykastikkeeseen ja Kotikokin annen ja amelia-:n innoittamana lisäsin siihen tällä kertaa juustoraastetta. Käytin kastikkeeseen mozzarella-emmentalsekoitusta, joka ainakin minulla jätti kastikkeen melko venyväksi. Surautinkin kastikkeen lopuksi tasaiseksi sauvasekottimella ja  kuumensin uudelleen lähelle kiehumispistettä. Tein kastikkeen alunperin hernekotleteille, mutta sitä jäi sen verran yli että söin sitä vielä broilerin fileeleikkeiden, jasmiiniriisin ja paistetun paksoin kanssa.



4 annosta

1,5 rkl voita
0,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl currya
1 tl kurkumaa
1 rkl kanafondia + 3 dl vettä
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
ripaus valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Sekoita curry ja kurkuma vehnäjauhoihin ja lisää kattilaan. Sekoita vispilällä voista ja jauhoista tasainen suurus. Lisää vettä hiljalleen sekoittaen kattilaan ja mausta kanafondilla. Keitä kastiketta pari minuuttia kunnes se saostuu. Madalla lämpöä ja lisää kerma muutamassa osassa. Lisää joukkoon vielä juustoraaste ja mausta valkopippurilla. Kun juusto on sulanut voit tasoittaa kastikkeen sauvasekoittimella tai jättää sen makusi mukaan venyvämmäksi. Kuumenna kastike vielä lähelle kiehumispistettä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti