sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Soijarouheherkkusienikastike

Tämä resepti mukailee yhtä lapsuuden lempiruoistani. Normaalisti tölkkiherkkusienet ovat pannassa keittiössäni, mutta tähän ruokaan ne kuuluvat. Ruoanlaitossa käytän aina vaaleaa soijarouhetta. Erona näillä kahdella on se, että tumma rouhe on värjätty sokerikulöörilla. Itse en moista väriainetta ruokaani tarvitse. Tätä reseptiä varten soijarouhetta ei tarvitse esikeittää. Huomioi, että eri valmistajien kasvisliemikuutiot sisältävät eri määrän suolaa ja esimerkiksi Reformin kasvisliemikuutiosta kannattaa laittaa vain puolikas.


4 annosta

1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
öljyä
1 isompi (390/230 g) tlk herkkusieniä
1,5 dl vaaleaa soijarouhetta
1 tlk tomaattipyreetä
1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa ja tölkin verran vettä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
1 kasvisliemikuutio
ripaus chiliä
rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Pilko valkosipuli ja paista sitä hetki öljyssä. Lisää valutetut herkkusienet ja paista kunnes enin neste on haihtunut. Lisää soijarouhe, tomaattipyree, tomaattimurska ja tomaattimurskatölkin verran vettä kattilaan. Mausta soijakastikkeella, sokerilla, kasvisliemikuutiolla, chilillä ja mustapippurilla ja anna hautua kannen alla n. 10 – 15 minuuttia. Jos kastike ei ole tarpeeksi sakeaa voit hauduttaa sitä osan ajasta myös ilman kantta. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon silputtua basilikaa, tarkista suola ja tarjoa täysjyväspagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti