Tämän reseptin juuret johtavat Yhteishyvän Ruoka -lehteen. Mielestäni reseptissä oli alun perin vähän
kummalliset mittasuhteet raaka-aineilla ja turhan pitkä kypsennysaika. Teinkin
tämän reseptin pohjalta enemmän omaan makuuni sopivan aterian. Monen kaupan
currytahnavalikoimia tuntuvat hallitsevan Thai-tyyliset tahnat. Rajahin Mild
Curry Paste jäi kertakokeiluun tympeän makunsa vuoksi. K-marketista löytyi
tällä kertaa kaksikin sopivankuuloista currytahnaa joista valita: Vindaloo curry
ja Tandoori curry. Molemmat tahnat ovat Pirkka-tuotteita ja niistä käytin tähän ruokaan Tandoori
currya. Käytin tällä kertaa vihanneksina nipun porkkanoita ja kaksi pientä kukkakaalia
sen kummemmin niitä punnitsematta. Uudet tämän kesän porkkanat jätin myös
kuorimatta.
4 annosta
250 g porkkanaa
500 g kukkakaalia
öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl juustokuminan siemeniä
½ tl suolaa
ripaus cayennenpippuria
ripaus
chilijauhetta
2 rkl
currytahnaa
2 rkl makeaa
soijakastiketta (esim. Ketjap Manis)
4 dl (iso
tölkki) kookosmaitoa
Pese tai kuori porkkanat ja viipaloi ne. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.
Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Paista kasviksia muutama minuutti. Lisää
mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Lisää currytahna, soijakastike ja ravistettu
kookosmaito ja hauduta kannen alla noin 10 – 15 minuuttia, kunnes kasvikset
ovat kypsiä. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti