keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kukkakaaliporkkanacurry

Tämän reseptin juuret johtavat Yhteishyvän Ruoka -lehteen.  Mielestäni reseptissä oli alun perin vähän kummalliset mittasuhteet raaka-aineilla ja turhan pitkä kypsennysaika. Teinkin tämän reseptin pohjalta enemmän omaan makuuni sopivan aterian. Monen kaupan currytahnavalikoimia tuntuvat hallitsevan Thai-tyyliset tahnat. Rajahin Mild Curry Paste jäi kertakokeiluun tympeän makunsa vuoksi. K-marketista löytyi tällä kertaa kaksikin sopivankuuloista currytahnaa joista valita: Vindaloo curry ja Tandoori curry. Molemmat tahnat ovat Pirkka-tuotteita ja niistä käytin tähän ruokaan Tandoori currya. Käytin tällä kertaa vihanneksina nipun porkkanoita ja kaksi pientä kukkakaalia sen kummemmin niitä punnitsematta. Uudet tämän kesän porkkanat jätin myös kuorimatta. 


4 annosta

250 g porkkanaa
500 g kukkakaalia
öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl juustokuminan siemeniä
½ tl suolaa
ripaus cayennenpippuria
ripaus chilijauhetta
2 rkl currytahnaa
2 rkl makeaa soijakastiketta (esim. Ketjap Manis)
4 dl (iso tölkki) kookosmaitoa

Pese tai kuori porkkanat ja viipaloi ne. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Paista kasviksia muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Lisää currytahna, soijakastike ja ravistettu kookosmaito ja hauduta kannen alla noin 10 – 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti