tiistai 10. heinäkuuta 2012

Tulinen tuorejuustokastike katkaravuista


Tämä resepti on muokattu Kulinaristin viiden vuoden takaisesta ohjeesta. Kastikkeessa yhdistyy kivasti chilin tulisuus, tuorejuuston pehmeys ja tomaatin raikkaus. Käytin ruokaan noin kaksi kolmasosaa habanerosta ja mielestäni se toi sopivan lämmön, ilman että tulisuus olisi alkanut peittää miedompia makuja ruoasta. Valitse chili kuitenkin oman makusi mukaan. Kastikkeen nestemäärä tuntuu aluksi vähän hurjalta kun miettii kermaa ja tuorejuustoa yhdessä, mutta lopputulos on juuri sopiva ainakin omaan suuhuni.


4 annosta

1 valkosipulin kynsi
1 tuore chili
öljyä
3 tomaattia
2 dl kermaa
200 g (isompi rasia) pippuriseostuorejuustoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta
½ sitruunan mehu
1 tlk tomaattipyreetä
tuoretta persiljaa
n. 250 g katkarapuja

Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Paista niitä hetki öljyssä pastinpannulla. Pilko tomaatit kuutioiksi ja lisää pannulle. Paista hetki sekoitellen ja lisää kerma ja tuorejuusto. Kuumenna kastiketta kunnes tuorejuusto on täysin sulanut. Lisää tomaattipyree. Puolita sitruuna ja purista sen mehu pannulle. Mausta ruoka suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Anna ruoan hautua hetken aikaa ja lisää viimeisenä katkaravut ja silputtu persilja. Jatka kypsentämistä kunnes ravut ovat kuumenneet. Älä kypsennä liian pitkään etteivät ravut sitkisty. Tarjoa munaa sisältävän nauhapastan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tein gluteenittomalle pastalle ja chili ja sitruuna taittoi hyvin pastan limaisuuden, eli toimii:) Todella hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui, sai hyvän reseptilöydön kiertoon. Mietin että kastike voisi toimia myös gluteenittomien riisinuudelien kanssa, jotka voisi halutessaan käyttää vielä paistinpannun kautta.

      Poista