keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kantarellikastike

Samalla reseptillä onnistuu kastike muistakin sienistä, vaikkapa suppilovahveroista. Jostain luin ettei sieniä kannata paistaa suoraan voissa kitkerän maun välttämiseksi ja sienikastikkeeni on tämän seurauksena puolivahingossa muotoutunut täysin voittomaksi. Pelkkä vehnäjauhokin sakeuttaa kastikkeen. Kuvan reseptiin tuli niin paljon sieniä, että lopputulos oli lähempänä paistosta kuin kastiketta. Jos taas sieniä ei ole yhtä runsain mitoin, niin kermainenkin sienikastike on oikein ihanaa. Tämän reseptin yhteydessä on myös hyvä hehkuttaa Santa Marian luomutimjamia. Jo tuoksu pussin avaamisen jälkeen on aivan eri maailmasta muihin vastaaviin mausteisiin verrattuna.


2 annosta

100 - 250 g kantarelleja
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kermaa
1 rkl kantarellifondia
½ tl timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Laita sienet kuumalle pannulle ja paista sekoitellen kunnes enin neste on haihtunut. Lisää vehnäjauhot ja sekoita ne sienien joukkoon. Lorauta kerma kattilaan ja mausta kastike. Keitä kastiketta muutama minuutti kunnes se sakenee. Tarjoa esimerkiksi paistetun lohen tai kasvispihvien ja perunamuusin lisukkeena.

2 kommenttia:

  1. Mietinkin tänään juuri, että pitäisi tehdä kanttarellikastiketta, se on niin hyvää! Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin hyvä sauma tehdä tätä, kun kantarelleja on helposti saatavilla melkein minkä vaan kaupan edessä olevista myyntikojuista. Voisihan sitä tietty itsekin metsään lähteä...

      Poista