sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Halloumipizza oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Sama ystäväni joka valmisti ravintolapäivään kylmää pizzaa ja tissejä tuumaili hetki sitten Facebookissa voisiko halloumia käyttää pizzaan. Hyvältähän tämä yhdistelmä kuulosti ja halusin päästä sitä käytännössä kokeilemaan. Meidän pikkujouluporukkamme kutistui sairastapauksen vuoksi kahteen henkeen ja päädyimme ystäväni kanssa kaksin halloumipizzaa kokeilemaan. Resepti pizzaan löytyi A Life (Time) of Cookingingista. Tomaattien kuivaaminen itse olisi vienyt muutaman tunnin aikaa, joten päädyimme kaupan aurinkokuivattuihin tomaatteihin. Oliiveja lisäsimme pizzaan ohjeen ohi ja halloumin määrää lisäsimme. Yksi paketti halloumia tuntui ainoana juustona aika pieneltä määrältä kahden hengen pizzaan. Kahdesta paketista halloumia juustoraastetta tulikin yllättävän paljon. Seuraavaan pizzaan halloumia voisi laittaa hieman maltillisemmin tai vaihtaa vaikka aurinkokuivatut tomaatit tuoreisiin, niin pizzasta ei jäisi aivan niin suolaista. Hyvin halloumi kuitenkin toimi pizzassa ja jännän miedoksi sen maku muuttui. Jäi myös kiinnostamaan tehdä pizzaa halloumilohkoista raasteen sijaan. Ystäväni teki pizzataikinan pizzajauhopussin ohjeen mukaan, mutta ohje ei tarttunut minulle matkaan. Voit käyttää aivan hyvin vaikka samaa pizzataikinaa mitä minäkin yleensä käytän. Oliiviöljy jäi kauppaan, joten teimme basilikaöljyn aurinkokuivattujen tomaattien öljyyn. Suosittelen kuitenkin oliiviöljyä vastaisuudessa.


4 annosta

1 annos pizzataikinaa
½ annosta tomaattikastiketta
aurinkokuivattuja tomaatteja
vihreitä oliiveja
1 - 2 pkt halloumia
kuivattua oreganoa
rucolaa
1 ½ dl oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa

Valmista pizzataikina ja tomaattikastike. Lämmitä uuni 200-asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja nosta uunipellille. Nostaa pelti kuuman hellan päälle ja lisää täytteet siinä. Laita pizzan päälle maun mukaan pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja kokonaisia vihreitä oliiveja. Raasta halloumi ja ripottele pizzan päälle. Ripottele juuston päälle vielä kuivattua oreganoa ja paista pizzaa uunissa noin 20 minuutin ajan. Lisää valmiin pizzan päälle rucolanlehtiä. Soseuta basilikakimppu ja oliiviöljy sauvasekoittimella ja kaada vielä lopuksi basilikaöljyä pizzan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti