sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tapakset

Minulla oli avattu hillopurkki vapulta ja mietin että sama hillo toimisi varmasti erinomaisesti juuston kanssa. Päätin tehdä kaverilleni yllätyksenä tapaksia, kun hän tuli perjantaina kylään. Hillon kanssa päädyin yhdistämään 12 kk manchego-juustoa. Toisiin tapaksiin yhdistin sardellia ja paahdettua paprikaa vuoden takaisen ravintolapäivän innoittamana. Tuolloin espanjalainen mies myi pintxosia Arabiassa. Googlen mukaan pintxoksiin kuuluisi tyypillisesti tikku, mutta hänen tarjottavansa olivat kyllä kaikki keksien päällä. Voi olla että nämäkin siis ovat enemmän pintxoksia kuin tapaksia. Kolmansiin tapaksiin tein päälle tapenadea. Kekseiksi halusin jotain samantyyppisiä keksin makuisia keksejä, kuin ravintolapäivässä oli ja päädyin Brentonin kekseihin. Keksit olivat juuri mitä kaipasinkin, eli maistuvia, viljaisia ja ilman suolaa pinnassa. Tiedän että moni suosii juustojen kanssa water crackereita, mutta itse tykkään siitä että myös keksistä saa makua. Tapasten kanssa joimme Hardys VR Cabernet Sauvignonia. Olin ostanut pullon ihan muuta iltaa ajatellen ja odotukset alle 8e pulloon eivät olleet kovin korkealla, mutta viini osoittautuikin ainakin juuri minun makuni mukaiseksi. Viini oli erittäin pehmeää noinkin täyteläiseksi viiniksi.


Manchegohillotapakset:

keksejä
manchego-juustoa
luumuinkiväärihilloa

Vuole juustosta palasia keksille ja lusikoi päälle hilloa.


Sardellipaprikatapakset:

keksejä
paprikaa
sardelleja

Poista paprikoista kannat, siemenet ja valkoiset osat. Suikaloi paprikat ja laita uuniin grillivastusten alle kuori ylöspäin, kunnes paprikat ovat saaneet väriä. Laita keksin päälle paprikasuikale ja sardellifilee.


Tapenadetapakset:

keksejä
tapenadea

Lusikoi tapenadea keksien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti