sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Inkiväärimunkit sitruunakreemillä

Kaverini bongasi synttäribileissäni friteerauskeittimen keittiöstäni ja ehdotti, jos tekisimme munkkeja vappuna. Munkit tehtiin yhteistuumin niin, että kaverini teki taikinan ja minä kreemin. Munkkien resepti on Hesarin kuukausiliitteestä, mutta minä tein pari muutosta kreemiin. Kreemissä korvasin tarkoituksella maissisuurusteen maissijauhoilla, sillä en ole ollut kovin onnekas maissisuurusteella suurustamisessa kokkaushistoriassani. Täysin vahingossa unohdin siivilöidä kuoriraasteen kreemistä, mutta se saattoi jopa olla hyvä ratkaisu. Kaverini sanoi että tällä ohjeella taikina jää todella löysäksi ja vaikeaksi käsitellä, mutta lopputulos munkeissa oli kuitenkin oivallinen.








 n. 12 kpl

Munkkitaikina:

25 g hiivaa
1 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl sitruunankuorta
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita
2 rkl rahkaa

Sitruunakreemi:

1 1/4 dl sitruunamehua (n. 2 isoa sitruunaa)
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
3 rkl maissijauhoja

Paistamiseen:

1 kg kookosrasvaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna sekä inkivääri ja sitruunankuori. Lisää vähitellen joukkoon vehnäjauhot ja rahka sekä huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja anna kohota vielä vartti ennen paistoa. Kreemiä varten lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Sekoita maissijauhot keltuaisten joukkoon kulhossa ja kaada sitruunasokeriseos päälle. Siirrä kreemi takaisin kattilaan ja keitä kunnes kreemi on sakeaa. Jäähdytä kreemi. Paista kohonneet munkit 180-asteisessa kookosrasvassa kullanruskeiksi. Pursota munkkien sisään pursotinpussia ja täytetyllaa apuna käyttäen sitruunakreemiä ja kieritä munkit sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti