n. 12 kpl
Munkkitaikina:
25 g hiivaa
1 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl sitruunankuorta
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita
2 rkl rahkaa
Sitruunakreemi:
1 1/4 dl sitruunamehua (n. 2 isoa sitruunaa)
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
3 rkl maissijauhoja
Paistamiseen:
1 kg kookosrasvaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna sekä inkivääri ja sitruunankuori. Lisää vähitellen joukkoon vehnäjauhot ja rahka sekä huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja anna kohota vielä vartti ennen paistoa. Kreemiä varten lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Sekoita maissijauhot keltuaisten joukkoon kulhossa ja kaada sitruunasokeriseos päälle. Siirrä kreemi takaisin kattilaan ja keitä kunnes kreemi on sakeaa. Jäähdytä kreemi. Paista kohonneet munkit 180-asteisessa kookosrasvassa kullanruskeiksi. Pursota munkkien sisään pursotinpussia ja täytetyllaa apuna käyttäen sitruunakreemiä ja kieritä munkit sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti