maanantai 12. toukokuuta 2014

Parsaa ja katkarapua korianteriöljyllä

Sara La Fountainin ohje parsasta ja katkaravuista oli nimetty Olivia -lehteen Parsa-katkarapusalaatiksi korianterivinegretellä. Nimi oli mielestäni ehkä aavistuksen hämäävä, sillä annoksessa ei varsinaisesti ole salaattia tai etikkaa. Nimestä viis, sillä annos oli oikein maukas. Ruokaa kokkaillessa minulla painoi edellinen ilta päälle ja en vain kyennyt nyrhimään valkosipulia niin pieneksi, että se olisi raakana mennyt kastikkeessa. Surautunkin kastikkeen aineet sauvasekoittimella sileäksi korianteria lukuun ottamatta. Voit valita mieleisesi valmistustavan kisakuntosi mukaan. Öljyä tuli aika reippaasti, joten tuplasin muun reseptin määrän neljään annokseen.


4 annosta

2 nippua vihreää parsaa
600 g katkarapuja
3/4 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
pala inkivääriä
1 lime
pieni vahva chili
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria
tuoretta korianteria
parmesania

Katkaise parsojen varret niistä kohdin, kuin ne luonnostaan napsahtavat poikki ja hävitä kovat kannat. Keitä parsoja noin viisi minuuttia esimerkiksi laakeassa paistokasarissa. Nosta parsat lautasille ja lisää sulatetut katkaravut parsojen päälle. Kuori valkosipuli ja inkivääri ja lisää öljyn joukkoon. Raasta sekaan limen kuori ja mehu. Poista chilistä kanta ja lisää kulhoon. Mausta kastike suolalla, sokerilla ja mustapippurilla ja soseuta tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Silppua tuoretta korianteria öljyn joukkoon ja valuta parsa-annoksen päälle. Vuole vielä annosten pintaan parmesanlastuja ja tarjoa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti