keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Limekorianterichipotleperunat

Ihmettelin chipotleappelsiinibroilerinkoipien kanssa mihin käyttäisin loput chipotlet tölkistä, sillä broilerin ohjeeseen tuli tasan yksi chipotle. Löysin sitten hyviltä kuulostavien limekorianterichipotleperunoiden reseptin Tasty Kitchenistä, joihin tuli tasan se toinen chipotle. Kuten broilerinkin kanssa tein, niin myös tähän lisäsin puoli tölkkiä chilejä ja samalla kahdeksankertaistin chipotlen määrän ohjeesta. Täytyy myöntää etten ensinuuhkaisulta varsinaisesti ihastunut chipotleen adobokastikkeessa. Avasin tölkin ja ihmettelin miten chili voi haista aivan sipulilta. Tölkkiin kurkkaaminen paljasti, että chilit oli säilötty sipulipalojen kanssa. Isot palaset sai onneksi kaiveltua pois, mutta mieluusti olisin tämän stepin skipannut kokonaan. Lopputulos oli kuitenkin raikas ja maukas.


4 annosta

n. 20 uutta perunaa
oliiviöljyä
rouhittua suolaa
½ tlk chipotlechilejä adobokastikkeessa
1 valkosipulinkynsi
1 lime
tuoretta korianteria

Puolita perunat ja sekoittele öljy ja suola tasaisesti perunoiden pintaan. Paista perunoita puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa. Hienonna chipotlet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta limestä kuori. Kun perunat ovat kypsiä, siirrä ne kulhoon ja sekoita chipotlen, valkosipulin ja limenkuoren kanssa. Purista sekaan vielä limen mehu ja lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Silppua lopuksi perunoiden sekaan korianteria ja tarjoa esimerkiksi chipotleappelsiinibroilerinkoipien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti