tiistai 13. toukokuuta 2014

Broileriparsapasta

Viime vuonna koetin useampaakin parsareseptiä kotona ja harmikseni mistään niistä ei tullut erityisen ihmeellistä. Tänä vuonna riemukseni molemmista kokeilemistani parsaruoista on tullut todella hyviä. Tämän parsapastan reseptin otin itselleni talteen jo viime vuonna ja se on julkaistu alun perin Hesarissa. Reseptistä tulee aika reiluin mitoin pastaa ja minä söin siitä kuudesti. Broileria olisi voinut olla suhteessa vähän enemmän niin moneen annokseen, joten voit harkita ostatko sitä enemmän.


6 annosta

500 g broilerin rintafileitä
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
300 g pennepastaa
kanalientä
½ pussia (2,5 g) sahramia
3 valkosipulinkynttä
lehtipersiljaa
1½ nippua vihreää parsaa
pala sitruunaa
1 rkl voita
parmesania

Paista broilerin rintafileet öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja paloittele. Keitä pasta kypsäksi kanaliemessä. Valuta pasta ja ota hieman reilu kolme desiä pastan keitinlientä talteen. Laita sahrami kulhoon ja lisää tilkka keitinlientä sahramin joukkoon. Sekoita sahramin ja keitinliemen sekoitus pastan joukkoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja silppua lehtipersiljaa noin desilitran verran. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja lehtipersilja kypsymään hetkeksi öljyssä. Napsauta parsat poikki siitä mistä ne luonnollisesti katkeavat. Hävitä parsojen kovat kannat, paloittele varret ja lisää pannulle. Lisää loput säästämästäsi pastan keitinliemestä ja anna parsojen kypsyä muutaman minuutin ajan. Raasta noin teelusikallinen sitruunankuorta ja purista noin kaksi ruokalusikallista sitruunamehua pastan joukkoon. Mausta vielä voilla ja mustapippurilla. Tarjoa kuumennettu ja sekoitettu pasta vastaraastetun parmesanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti