sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Halloumipizza paholaisen hillolla, oliiveilla ja timjamilla leivinuunissa

Kavereideni rakennuttamassa talossa on leivinuuni ja leivinuunissa tehty pizza kuulosti niin ihanalta, että kinusin kavereiltani pizzaillan. Halusin päästä kokeilemaan hetki aiemmin valmistamaani paholaisen hilloa pizzaan ja muutenkin sain inspistä täytteisiin erään ystäväni facebook-statuksesta. Itse asiassa saman kaverin statuksesta, joka innoitti minut edellisiin halloumi-pizzoihin. Chilimarinoidut oliivit tarttuivat mukaan saman päivän markkinoilta. Yleensä suosin vihreitä oliiveja, mutta aitojen mustien oliivien tullessa vastaan ostan mieluusti niitäkin. En muista että olisin missään ravintolassa edes Italiassa saanut yhtää hyvää pizzaa kuin mitä näistä tuli. Paholaisen hillon käyttö jakoi hieman mielipiteitä. Itse pidän että pizzassa on tulisempia länttejä, mutta joka haukkauksessa ei ole hilloa. Yksi kavereista kuitenkin vannoi ohuen levittämisen nimeen, niin että joka palassa on tasaisesti vähän tulisuutta. Valitse oma tapasi hillon käytölle.



4 pikkupizzaa

1 annos pizzataikinaa
tomaattipyreetä
400 g halloumia
chilimariointuja oliiveja
tuoretta timjamia
paholaisen hilloa
raastettua juustoa

Aloita leivinuunin lämmitys hyvissä ajoin. Kavereideni uunilla meni nelisen tuntia sopivan lämmön saamiseen. Valmista pizzapohjataikina ja kauli taikinasta pikkupizzoja. Liian isoja tai täytettyjä pizzoja on melko haastava siirtää leivinuuniin. Levitä tomaattipyreetä pizzapohjille ja täytä kuutioidulla halloumilla, oliiveilla, timjamilla ja paholaisen hillolla. Ripottele juustoraaste pizzojen pintaan ja siirrä pizzat jauhotetulla puulapiolla leivinuuniin. Paista pizzoja n. 4 minuuttia 240-asteisessa leivinuunissa, ota pizza puulapiolla pois uunista ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti