tiistai 20. toukokuuta 2014

Ravintolapäivä: Rullarafla

Nyt rumpujen pärinää ja fanfaareja. Tämä Mäkelänkadun takapihalle pystytetty rafla hakkasi suurimman osan Helsingin ravintolatarjonnasta aivan 6-0. Tätä minä haluan saada kun menen ulos syömään. Ravintolassa asiakkaat valmistivat itse vietnamilaisia kevätrullia runsaasta täytevalikoimasta. Kaikki tarvikkeet olivat tuoreita, yrttejä oli tarjolla puskittain ja kaikki kastikkeet ja marinadit olivat itse tehtyjä. Tämän tasoisesta ruoasta maksaisi mieluusti enemmänkin, mutta sen löytäminen ylipäätään on harvinaista.

Rullien täytteeksi valikoitui siis yrttejä, pähkinöitä, avocadoa, vermiselliä, marinoituja sieniä, kurkkua, porkkanaa, retiisiä, marinoituja katkarapuja, munaksta, vihersalaattia ja rullat dipattiin pehmeään maapähkinävoikastikkeeseen ja korianterichilikastikkeeseen. Riisipaperit liotettiin pöydässä kuumassa vedessä ja täytteet rullattiin ohjeen mukaan pehmenneen paperin sisään. Minulla näkyy kuvissa ensimmäinen rulla, josta tuli vielä ihan kaunis. Täytteitä oli tarjolla niin runsain mitoin, että seuraavista tuli enemmänkin möykkyjä. Tällaisia rullia haluan ehdottomasti päästä tekemään itsekin kotona. Kiitos ravintoloitsijoille tästä makuelämyksestä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti