sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tapenade

Tein tapenadea tapaksia ajatellen. Ohjeen nappasin The Guardianista, mutta ohjeen oliiviöljyn määrä 5 rkl = 75 ml oli mielestäni liikaa ja öljy erottui melko pian tapenadesta. Suosittelisin aloittamaan parilla ruokalusikalla ja lisäämään tarvittaessa. Muuten tapenade oli maultaan aivan erinomaista. Jätin ainekset pilkkomatta ennen soseuttamista, sillä se steppi vaikutti mielestäni hieman turhalta.


185 g kalamataoliiveja
35 g (pieni purkki) kapriksia
2 sardellifileetä
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
½ sirtuuna
2 rkl oliiviöljyä

Poista tarvittaessa oliivien kivet. Lisää oliivit, kaprikset ja sardellit kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja lisää muiden ainesten sekaan. Lisää mausteeksi tuoretta timjamia ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista puolikkaan sitruunan mehu tapenaden sekaan ja lisää vielä lopuksi öljy samalla tahnaa soseuttaen. Tarjoa esimerkiksi keksien tai vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti