sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Gaijin

Kävimme vappulounaalla kaverini kanssa Gaijinissa. Meillä oli onneksi pöytä varattuna, sillä ravintola näytti olevan aivan tupaten täynnä. En osaa sanoa oliko vapulla vaikutusta asiaan, vai vetääkö hyvä sapuska jatkuvasti yhtä hyvin ihmisiä puoleensa. Vappuna oli kiva ottaa alkudrinkkikin lounaalla ja minä nautiskelin aterian alkuun pirteältä mandariinilta ja mausteiselta kanelilta maistuvan Kioto Mandarinesin. Meistä ei kaverini kanssa kumpikaan syö punaista lihaa ja saimme vaivatta Lunch Menun härän vaihdettua ateriasta pois. Härän tilalle meille tuotiin pöytään munakoiso ja miso gyoza-nyyttejä kahden eri kastikkeen kanssa. Tarjoilija ohjeisti meitä sekoittamaan kastikkeet keskenään ja dippaamaan nyytit tähän sekoitukseen. Gyozat olivay erinomaisen hyviä ja mukavan inkiväärisiä. Tarjoiluastia ei ehkä ollut ihan loppuun asti mietitty, sillä annoksen pinjansiemenet tippuivat reikäisen paperin ja puusäleikön raoista pöydälle kulhon alle. Toisena annoksena pöytään tuotiin tempuroituja tiikerirapuja, shiso- ja seesamisalaattia, misomajoneesia ja riisiä. En ole suurin seesaminsiementen ystävä, mutta minttuisan makuinen salaatti kätki niitä sopivasti makuuni. Rapujen kuori oli rapea ja kepeä ja ravut itsessään olivat meheviä. Kolmantena ja viimeisenä pääruokana tuotu lohi oli jo melkoista silmänruokaa. Lohi oli kypsyydeltään täysin pinkki, muttei lainkaan raa'an oloinen. Annoksen lämpötilaa jäimme kaverini kanssa miettimään, sillä lohi tarjoiltiin ainoastaan hieman yli huoneenlämmön. Parsa oli rapeaa, dashikastike hyvää ja suolaisuutta toivat kuivatusta tonnikalasta tehdyt hanakatsuo(?)-lastut. Tarjoilija varoitti meitä siitä, että lastut liikkuvat ja elävät lautasella ja toden totta lastut näyttivät hieman eläviltä. Jälkiruoaksi saimme sake-mustikkasorbettia, valkosuklaacremeä, marinoitua mustikkaa ja sake geleetä. Jälkkärikin meni melkoisen nappiin ja oli sopivan raikas päätös aterialle. Ennen tätä vierailua olin käynyt Gaijinissa kerran aiemmin melko pian sen avaamisen jälkeen. Ensimmäisellä vierailulla mietin että paikka oli ihan ok, mutta ei täyttänyt aivan odotuksia joita olin Farangin perusteella sille asettanut. Jos paikan lounas oli nyt näin hurmaavaa, niin mieluusti kävisin uudestaan kokeilemassa mitä ravintolalla on tarjottavana ilta-aikaan. Ainoa pieni miinus siitä, että jälkiruoan jälkeen meidät unohdettiin hyväksi toviksi ennen kuin saimme laskun tilattua ja laskusta löytyi virhe. Illallisella asia ei ehkä olisi niin vaivannut, mutta valitettavasti lounastauot ovat rajallisen mittaisia. Koska kaverini piti vielä päästä töihin lounaan jälkeen, niin olisi ollut kiva jos laskutuskin olisi käynyt sujuvasti.

KIOTO MANDARINES Havana Club Especiale rommia, limemehua, mandariinia, kanelia, basilikaa




Kiinalaista mustaa etikkaa ja sweet chili-kastiketta
EGGPLANT & MISO GYOZA munakoisolla, misolla ja pinjansiemenillä täytetty höyrytetty dim sum
Gyoza-nyytti ja sekoitettu dippikastike
TEMPURA TIGER PRAWNNS & MISO tempura tyyliin rapeaksi paistettuja tiikerirapuja, shisolla ja seesamilla maustettua salaattia, misomajoneesia GOHAN japanilaista riisiä 
DASHI SALMON `TRUFFLE & ASPARAGUS´ dashissa haudutettua lohta, tryffeli-dashi emulsio, parsaa, dashia
SAKE BLUEBERRY sake-mustikkasorbettia, sitruunalla maustettua valkosuklaa cremeä, marinoitua mustikkaa, sake gelee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti