keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Chipotleappelsiinibroilerinkoivet

Joskus Citymarketissa googlettelin mikähän chipotlekastike hyllystä olisi hyvää ja vastaan tuli Valuraudalla ja chipotle-appelsiinikanan ohje. Ohjeeseen tosin käytetään kokonaisia säilöttyjä chilejä kastikkeen asemasta. Chipotle siis tarkoittaa savukuivattua jalapeñoa. Jäljitin ohjeesta vielä hieman alkuperäisemmän version Homesick Texaniin, mutta ohje on alun perin Everyday food -lehdestä. Sen verran modasin itsekin ohjetta, että vaihdoin broilerin koivet koipireisiin ja vaihdoin melassin siirappiin. Niin... Ja seitsemänkertaistin chipotlen määärän. Ohjeeseen olisi tullut yksi chili, mutta minä laitoin surutta puoli purkkia tähän ja puolet lisukkeeseen. Jalapeñot eivät ole erityisen vahvoja, joten tästä tuli pikemminkin savuisempi kuin tulisempi versio alkuperäisestä.


4 annosta

4 broilerin koipireittä
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
3 - 4 appelsiinia
½ tlk chipotlechilejä adobokastikkeessa
2 valkosipulinkynttä
1 3/4 dl ketsuppia
1 rkl siirappia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl worcestershirekastiketta
ripaus maustepippuria
ripaus cayennepippuria

Rouhi suolaa ja pippuria broilerin koipiresien päälle ja paista noin tunnin ajan 200-asteisessa uunissa. Valmista sillä aikaa chipotleappelsiinikastike. Huomaathan että kastiketta keitetään kasaan yli puoli tuntia! Raasta yhdestä tai kahdesta appelsiinista kuori talteen. Purista appelsiineista mehua kunnes sitä on noin 3,5 dl. Kaiva chilit liemestä ja lisää appelsiinimehun joukkoon. Kuori ja lisää vielä valkosipulinkynnet mehuun. Soseuta seos tasaiseksi ja siirrä kattilaan. Lisää loput ainekset ja appelsiinikuori kattilaan ja keittele miedohkolla lämmöllä noin 35 minuuttia, kunnes kastike on paksua ja sakeaa. Kun broilerin koipireidet ovat kypsiä, ota ne uunista levitä niille kauttaaltaan kasaankeitettyä chipotleappelsiinikastiketta. Vaihda pellille uusi leivinpaperi ja paahda broileria grillivastusten alla, kunnes pintaan ilmestyy mustia pisteitä. Tarjoa esimerkiksi limekorianterichipotleperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti