tiistai 20. toukokuuta 2014

Lyon

Lyon sekä ylitti että alitti odotukset. Vaikka itse kasvisruokia valmistelenkin, niin harvan ravintolan kasvismenu jaksaa kiinnostaa tilaamiseen saakka. Lyonissa kuitenkin minä ja toinen ystävistäni päädyimme molemmat kasvismenuun. Toinen ystäväni puolestaan otti päivän yllätysmenun, jonka sisältö tosin paljastettiin jo ennen päätöstä tilauksesta. Keittiön tervehdyksiä varten meiltä kysyttiin olemmeko täysin kasvissyöjiä ja vastattuamme ettemme ole, niin saimme eteemme ankanmaksaa, omenahilloa ja murusia. Tervehdys oli ihan hauska annos, mutta maksaa sieltä ei olisi tunnistanut tietämättä sen läsnäolosta. Yllätysmenun tilannut ystäväni vähän hämmentyi kun varsinaisen alkuruoan parsakeitto valkoisesta parsasta oli tismalleen sama annos kuin meidän kasvismenujemme parsakeittoa, uppomunaa ja tryffeliä. Eipä sillä, keitto oli oikein maukasta ja uppomuna juuri täydellisesti valmistettu. Pääruoka kasvismenussa oli gratinoitua latva-artisokkaa romanesco. Kasvisruoaksi annos oli tuhti ja pidin myös annoksen makumaailmasta kahden kastikkeen ja kauden vihannesten kanssa. Erityisesti paprikakastike piristi annosta. Yllätysmenussa tarjoiltiin pääruokana vasikkaa. Ennen varsinaista jälkiruokaa saimme keittiön tervehdyksenä annokset aprikoosia ja jäätelöä. Totesimme yhteistuumin annokset nähtyämme, että ne olisivat riittäneet meille jälkiruoiksi. Varsinainen jälkiruoka kasvismenussa oli raparperikakkua ja mansikkasorbettia. Jälleen yllätysmenun tilannut ystäväni sai kokea todellakin yllätyksen, sillä hänelle oli sanottu annoksen olevan salmiakkikakkua ja vadelmaa. Tarjoilija ei pahemmin tuntunut edes reagoivan hänen hämmennykseensä. Onneksi annos oli kuitenkin luvattua mieluisampi ystävälleni. Erityisesti kakkupohja sai häneltä kehuja, kun omaan makuuni se oli ihan liian märkä. Ylipäätään jälkkäri oli ihan liian sokerinen makuuni ja sokerin maku peitti kaiken muun alleen. Paitsi tillin. Yritän olla ennakkoluuloton ydistelemään raaka-aineita keskenään, mutta veikkaan tämän kuitenkin olleen viimeinen kerta kun lautaselleni päätyy tilliä kakussa. Plussaa kasvismenun alku- ja pääruoista sekä keittiön tervehdyksistä. Miinusta jälkkäristä ja kaverini yllätysmenusta, jossa kaksi annosta kolmesta olivat kuitenkin samat kuin kasvismenussa.

Ankanmaksaa ja omenahilloa
Parsakeittoa, uppomunaa ja tryffeliä
Gratinoitua latva-artisokkaa romanesco
Aprikoosia ja jäätelöä
Raparperikakkua mansikkasorbettia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti