maanantai 17. syyskuuta 2012

Mausteiset tofupyörykät

Idea tähän ruokaan lähti oikeastaan lisukkeesta. Minulla oli punakaalia kotona, jota halusin käyttää punakaalipuolukkasalaattiin. Mietin minkä ruoan kanssa haluaisin salaattia syödä ja jonkinlainen kuva mausteisista tofupyöryköistä nousi mieleen. En onnistunut löytämään valmiina mitään reseptiä mitä olisin aivan sellaisenaan halunnut valmistaa, joten sovelsin oman versioni pyöryköistä. Tulos oli juurikin sitä mitä toivoin. Habaneron kanssa emmin hetken, mutta onneksi päädyin sitä lisäämään. Kovin vahvasti se ei tule pyöryköistä siltikään läpi. Korppujauhokuori on myös ehdoton, sillä se tuo rapeutta vastapainoksi muuten pehmeälle tofulle.


4 annosta

1 pkt tofua
1 paprika
½ tuore chili
½ dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl kanelia
2 tl currya
1 tl kurkumaa
½ tl inkiväärijauhetta
½ tl suolaa
öljyä

Soseuta tofu, paprika ja chili keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää jauhot ja mausteet massaan ja sekoita käsin tasaiseksi. Muotoile tofumassasta pyöryköitä ja kieritä pyörykät korppujauhoissa. Minulla pyörykoitä tuli 18 kappaletta. Paista pyörykät pannulla kauttaaltaan rapeiksi öljyssä ja tarjoa esimerkiksi riisin, currykastikkeen ja punakaalipuolukkasalaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Vaihteen vuoksi tofusta voisi tosiaan tällaisia pyöryköitäkin paistella. Ah, ja uusin mausteihastukseni savupaprika esiintyy reseptissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin savupaprika on suhteellisen uusi löytö, mutta varmasti tuleva vakivieras maustekaapissa :) Pitkään hain sitä sanaa mikä kuvaa näitä pyöryköitä paremmin kuin pyörykkä ja sieltähän se tuli: kroketti! Eli näissä on aika pehmoinen sisus rapeaan kuoreen yhdistettynä.

      Poista