sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Pulled chicken

Tämä Simply Deliciousin resepti on ollut minulla jo pidemmän aikaa odottamassa kokeilua. Nyt kun tuli leivottua sämpylöitä, niin mietin että tässä onkin oiva tilaisuus päästä ohjetta testaamaan. Pulled chicken on kuulemma suosittua kesäruokaa Yhdysvalloissa, enkä lainkaan ihmettele miksi, sillä yhtä mureaa broileria en ole ennen syönyt.


4 annosta

500 g broilerin rintafileitä
kanalientä
1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. oreganoa, timjamia ja rosmariinia)
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ annos BBQ-kastiketta Kansasin tapaan
8 sämpylää

Hienonna valkosipulinkynnet. Laita broilerin rintafileet isohkoon kattilaan ja kaada päälle kanalientä, niin että pinta juuri ja juuri peittyy. Mausta kuivatuilla yrteillä, valkosipulimurskalla ja suolalla. Kiehauta kanaliemi ja laske lämpötilaa niin että neste poreilee aivan kevyesti. Keitä muutaman minuutin ajan ja peitä kattila kannella. Siirrä kattila pois levyltä ja anna broilerin kypsyä noin 30 minuutin ajan kansi kattilan päällä. Poista broilerit liemestä ja revi liha pieniksi paloiksi käsin tai kahdella haarukalla. Sekoita lämmintä BBQ-kastiketta broilerin joukkoon. Halkaise sämpylät niin että ne jäävät toisesta reunasta kiinni. Jos sämpylät eivät ole tuoreita, niin lämmitä ne kummaltakin puolelta leivänpaahtimen sämpyläpidikkeessä. Täytä sämpylät pulled chickenillä ja tarjoa kotitekoisten ranskalaisten perunoiden ja punakaalimustaherukkasalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti