keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Shahi paneer eli tuorejuustoa tomaatticashewpähkinäkastikkeessa

Tämä ruokalaji oli osallistujien ehdoton suosikki keväällä käymälläni Kasvisruokaa Nepalista-kurssilla. Kotona tätä onkin tullut tehtyä monta kertaa. Aivan nopea ruoka ei ole valmistaa, mutta lopputulos on varmasti jokaisen käytetyn minuutin arvoinen. Ruoka olisi myös erinomaista tarjottavaa jos samassa taloudessa sattuisi asumaan ihminen, kenen mielestä kasvisruoasta ei tule täyteen. Yhdistelmä juustoa, kermaa, pähkinää ja kirkastettua voita tekee annoksesta aika tuhdin syötävän. Hieman olen muokannut kurssilta saatua reseptiä vastaamaan yleisimpiä pakkauskokoja kaupassa.


4 reilua annosta

2 pkt Ingmanin tuorejuustoa
reilusti öljyä
3 valkosipulinkynttä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
2 laakerinlehteä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria jauheena
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa jauheena
1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyreetä
n. 1 dl (70 g) cashewpähkinöitä
½ dl gheetä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
2 dl kermaa

Kaada paistinpannulle niin runsaasti öljyä että sen koko pohja peittyy kunnolla ja kuumenna pannu kuumaksi. Leikkaa tuorejuusto kuutioiksi ja friteeraa juustopaloja varovasti käännellen öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan väriä. Nosta juustopalat talouspaperin päälle lautaselle jäähtymään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna hieman vähemmän öljyä toisessa paistinpannussa ja paista juustokuminansiemeniä ja laakerinlehtiä kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää inkivääri ja valkosipuli pannulle ja ruskista hyvin. Lisää kurkuma, jauhettu korianteri, garam masala ja jauhettu juustokumina pannulle ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Jauha sillä välin cashewpähkinät tehosekoittimessa tai morttelissa. Lisää pähkinäjauhe, ghee, sokeri, suola ja vesi pannulle. Hauduta ruokaa kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Poista laakerinlehdet ja lisää friteeratut juustopalat kastikkeeseen ja kypsennä vielä noin viiden minuutin ajan. Sekoita lopuksi kerma joukkoon, kuumenna ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti