torstai 13. syyskuuta 2012

Munakoisopaistos

Vietimme viime viikonloppuna tyttöjeniltaa, jossa meillä oli tarjolla pientä suolaista syötävää. Minä olin ostanut patongin kaveriksi yrttigoudaa, joka harmistukseksemme oli meidän suuhumme liian hallitsevan valkosipulista. Mietin että juustonloppu voisi kuitenkin toimia ruoanlaitossa, jossa se saa voimakkaampia makuja rinnalleen. Ensimmäiseksi mieleeni tulivat Voisilmäpelin munakoiso-mozzarellapihvit. Muistin jotain vastaavaa muissakin blogeissa nähneeni, ehkä kesäkurpitsalla... Sillä sipulin blogista tuli munakoisovuoka vastaan ja mietin että miksipä ei tekisikin vuokaa. Lopullisen inspiraation tähän sain kuitenkin Pastanjauhajien mehevästä munakoisopaistoksesta. Resepti on alunperin Glorian parhaasta ruokakirjasta Susanna Rahkamon kymmenen parasta ruokaa-osiosta. Pastanjauhajilla oli sovelletumpi versio reseptistä, kun taas minun on lähempänä alkuperäistä.

Mielestäni munakoisoihin ei jää kitkerää makua, vaikka niitä ei itkettäisi, mutta paistaessa ne imevät silloin enemmän öljyä itseensä. Jos et itketä munakoisoja, niin voit vaihtoehtoisesti sivellä palat öljyllä ennen paistamista, jolloin öljyä tulee vähemmän viipaleeseen. Alkuperäisen ohjeen tomaattikastike on lähes identtinen minun tekemääni, joten käytin grillipizzojen ylijäämäkastikkeen pakkasesta tähän ruokaan. Ohjeen mukaan ruoka tarjoillaan kylmänä, mutta minä en maista kuin sen kylmän kylmistä ruoista makujen sijaan, joten tämäkin ruoka syötiin lämpöisenä minun keittiössäni.


3 annosta

500 g munakoisoa (1 iso tai 2 pientä)
suolaa
öljyä
½ annosta tomaattikastiketta
100 g yrttigoudaa
2 kananmunaa
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
1 mozzarellapallo

Valmista tomaattikastike tarvittaessa. Mausteeksi voit lorauttaa vähän punaviiniä. Viipaloi munakoisot, ripottele niiden päälle suolaa ja itketä puolen tunnin ajan. Pyyhi palojen pinnalle noussut neste talouspaperilla pois. Kuumenna paistinpannu ja paista munakoisoviipaleet öljyssä pannulla molemmin puolin. Minä sain viipaleet kolmessa erässä paistettua isohkolla pannulla. Raasta juusto ja vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sekoita juustoraaste kananmunien joukkoon. Viipaloi mozzarella. Voitele uunivuoka öljyllä ja lado siihen ensin munakoisoviipaleet, rouhi mustapippuria munakoisoille, kaada päälle tomaattikastike, revi basilikanlehtiä kastikkeen päälle ja levitä mozzarellaviipaleet paistoksen pintaan. Tee toinen kerros paistokseen samalla tavalla ja  levitä lopuksi munajuustoseos paistoksen päälle. Paista noin 30 minuuttia 200 asteessa. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti