Minulla oli paistetun punakaalin ja punakaalipuolukkasalaatin jäljiltä
vielä puolikas punakaali jääkaapissa käyttämättä. Koetin etsiä jotain
kivaa ruokaa kaalista joka ei olisi ihan perinteinen keitto tai laatikko
ja mikä sellaisenaan toimisi pääruokana. Vastaan tuli Kotilieden syksyinen kaali-kasvispata,
josta sovelsin juustoisen kasviskeiton. Juurisellerin korvasin
palsternakalla Ruoholahden S-marketin tarjonnan vuoksi. Jos palsternakka
ei ole jollekin tuttu, niin se muistuttaa maultaan hieman porkkanan ja
lantun yhdistelmää. Keiton kiehuttua hetken aikaa huomasin liemen
muuttuneen aivan violetiksi punakaalin ansiosta. Bridget Jones, olet
kohdannut vertaisesi. Hetken aikaa lientä ihmeteltyäni totesin, että
onhan tuo oikeastaan aika vinkeän väristä tarjottavaa. Sulatejuusto
sitten peittikin loppupeleissä suurimman osan väristä alleen.
6 annosta
1/4 punakaali (n. 250 g)
pieni kukkakaali
pieni parsakaali
1 palsternakka
3 porkkanaa
pieni purjo
1 l kasvislientä
200 g (pienempi rasia) sulatejuustoa
timjamia
meiramia
ripaus valkopippuria
tuoretta persiljaa
Suikaloi
punakaali ja purjo ja irrota kukkakaali ja parsakaali pieniksi
kukinnoiksi. Kuori ja paloittele juuriselleri ja porkkanat. Lisää
vihannekset kattilaan, kaada kasvisliemi päälle ja hauduta noin 15
minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää mausteet ja silppua keiton
sekaan tuoretta persiljaa. Lisää lopuksi sulatejuusto. Ruoka on
valmista kun sulatejuusto on täysin sulanut. Tarjoa tuoreiden sämpylöiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti