lauantai 22. syyskuuta 2012

Juustoinen kasviskeitto

Minulla oli paistetun punakaalin ja punakaalipuolukkasalaatin jäljiltä vielä puolikas punakaali jääkaapissa käyttämättä. Koetin etsiä jotain kivaa ruokaa kaalista joka ei olisi ihan perinteinen keitto tai laatikko ja mikä sellaisenaan toimisi pääruokana. Vastaan tuli Kotilieden syksyinen kaali-kasvispata, josta sovelsin juustoisen kasviskeiton. Juurisellerin korvasin palsternakalla Ruoholahden S-marketin tarjonnan vuoksi. Jos palsternakka ei ole jollekin tuttu, niin se muistuttaa maultaan hieman porkkanan ja lantun yhdistelmää. Keiton kiehuttua hetken aikaa huomasin liemen muuttuneen aivan violetiksi punakaalin ansiosta. Bridget Jones, olet kohdannut vertaisesi. Hetken aikaa lientä ihmeteltyäni totesin, että onhan tuo oikeastaan aika vinkeän väristä tarjottavaa. Sulatejuusto sitten peittikin loppupeleissä suurimman osan väristä alleen.


6 annosta

1/4 punakaali (n. 250 g)
pieni kukkakaali
pieni parsakaali
1 palsternakka
3 porkkanaa
pieni purjo
1 l kasvislientä
200 g (pienempi rasia) sulatejuustoa
timjamia
meiramia
ripaus valkopippuria
tuoretta persiljaa

Suikaloi punakaali ja purjo ja irrota kukkakaali ja parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja paloittele juuriselleri ja porkkanat. Lisää vihannekset kattilaan, kaada kasvisliemi päälle ja hauduta noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää mausteet ja silppua keiton sekaan tuoretta persiljaa. Lisää lopuksi sulatejuusto. Ruoka on valmista kun sulatejuusto on täysin sulanut. Tarjoa tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti