tiistai 1. heinäkuuta 2014

Sardelliperunavuoka

Minulla oli tapas-illasta ylijääneitä sardelleja kotona ja löysin sattumalta Safkaa-blogista kivan reseptin mihin sain ne käytettyä. Annosmäärä vaikutti minusta melko pieneltä neljälle ja suurensin sitä neljänneksen. Silti väittäisin että pari-kolme annosta on lähempänä totuutta. Hyvien perusmakujen kanssa ei kannata kikkailla liikaa ja tämä olikin erinomaista tällaisenaan.


2 - 3 annosta

3 valkosipulin kynttä
öljyä
4 isoa perunaa
4 isoa tomaattia
1 prk sardellifileitä
tuoretta timjamia
3 rkl oliiviöljyä
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita kolmannes valkosipulista öljyttyyn uunivuokaan. Kuori ja viipaloi perunat ja viipaloi tomaatit. Laita vuokaan kerros perunaa ja tomaattia ja mausta sardelleilla, timjamilla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyä. Kokoa samanlaisia kerroksia, niin että päällimmäiseen tulee perunaa ja tomaattia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti