tiistai 22. heinäkuuta 2014

Mangofajitakset

Oh My Veggies-blogista löytyi ihanan kuuloinen mangofajitasten ohje kotitekoisella mausteseoksella. Omista fajitaksistani tuli astetta alkuperäistä tulisempia, sillä vaihdoin jalapeñot habanerooon ja Vii Voanin extra hotit chilijauhe ja -rouhe ovat jokseenkin markettikamaa vahvempia. Lisäsin myös mausteita ruokaan ohjetta enemmän. Näitä fajitaksia varten koetin tehdä itse tortillat Voisilmäpelin ohjeella ja käyttäen pelkkää maissijauhoa leivontaan. Voin harvoin sanoa minkään valmistamani ruoan menneen yhtä pahasti pieleen kuin kyseisten tortillojen. Taikinasta tuli niin murenevaa, ettei sitä käytännössä saanut kaulittua ja ne riekaleet mitkä sain pannulle asti murenivat kun niitä lainkaan taittoi. Oletettavasti edes osan jauhoista olisi tullut olla vehnäjauhoja, jotta reseptillä olisi mitään mahdollisuuksia onnistua. Queso frescon korvasin Ingmanin perinteisellä tuorejuustolla. Queso Fresco on Latinalaisesta Amerikasta peräisin oleva juusto joka valmistetaan tyypillisesti kuumentamalla täysmaitoa ja hapattamalla se esimerkiksi viinietikalla. Juuston kokkaroiduttua se valutetaan juustoliinassa. Mietin kotimaisesta tarjonnasta kotijuuston olevan varmaankin lähimpänä haettua, mutta esimerkiksi raejuustoa ja ricottaa on myös suositeltu sen korvaamiseen. Lisukesalsan fajitaksille tein Jamie Oliverin reseptillä, mutta onnistuin saamaan salsasta sen verran vetistä, että etsiskelen vielä tulevaisuudessa paremman ohjeen salsalle jostakin.


4 annosta

Mausteseos (riittää useampaan kertaan):

2 rkl chilijauhetta
1 rkl suolaa
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl sokeria
2½ rkl kasvisliemijauhetta
1½ rkl sipulijauhetta
½ rkl valkosipulijauhetta
½ rkl cayennepippuria
½ rkl juustokuminaa
1/4 rkl chilirouhetta

Fajitat:

1 paprika
1 kesäkurpitsa
½ vahva chili
2 mangoa
öljyä
8 tortillaa

Valmista mausteseos yhdistämällä ainekset keskenään. Poista paprikan kanta ja siemenet ja paloittele se. Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna puolikas chili. Kuori ja paloittele mangot. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja pyörittele paria ruokalusikallista mausteseosta siinä hetken aikaa. Lisää paprika, kesäkurpitsa ja chili pannulle ja kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi mango pannulle ja kuumenna. Tarjoa esimerkiksi tortillojen, korianterin, kotijuuston ja salsan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti